fbpx

Lekker knallen

5 januari 2015| door: Felice Veenman |821 Views|0 Comments
Lekker knallen

Knallen met carbid

Lekker knallen, riep Kees in de Kameleon-film, en er volgde een flinke knal. Wat er gebeurd was, liet zich raden. De dekselse kwajongen! Een machtig mooie scene vond onze zoon dat. Dat wilde hij ook, lekker knallen met carbid!

Knallertjes

Omdat we carbid nou niet echt niet geschikt vonden voor kleine jongetjes, lieten we hem bij het begin beginnen: knalerwtjes. Nog best lastig om ze goed op de grond te gooien zodat ze lekker knallen (zeker als de grond vochtig is…..). Maar hij had er lol in.

Inmiddels zijn we vijf jaar verder. Vanaf november houdt hij de brievenbus in de gaten, vol verwachting naar de vuurwerkfolders. Als die er eenmaal zijn, worden ze gespeld van voor naar achter en weloverwogen wordt de bestelling geplaatst. En als het pakket er dan eindelijk is, man wat moet je dan nog lang wachten voordat je het af mag steken!

Tijdens de jaarwisseling genieten we met z’n allen van het vuurwerk. Onze bink heeft het er, samen met z’n vrienden, maar druk mee. De day after moet er natuurlijk ook opgeruimd worden. Naderhand, aan de warme chocomel, praten we na over het vuurwerk. Misschien kunnen we alvast een lijstje maken voor volgend jaar? Even de folders pakken hoor! Maar waar zijn ze gebleven; ze lagen toch hier?! Oeps; oud papier…….

Gelukkig nieuwjaar!

lees ook De beleving van je hobby door de (kinder)jaren heen

Avatar

Felice Veenman, eigenaar van BabyenKind, leuk dat je me leest !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *