Een romantisch week-endje weg….

even er tussen uit

Samantha: een romantisch week-endje weg

Dann en ik zijn één jaar getrouwd en op het programma staat een weekendje weg…voor twee. Zorgvuldig voorbereid en uitgedacht door ons beiden. De voorpret was al enorm. Het beloofd wat!

De kinderen treffen het beste hotel, genaamd “opa & oma” dus daar hoeven geen zorgen om te zijn. Wanneer zij “gedropped” zijn staat de eerste etappe op het programma.

Liefdesweek-end

In het liefdes-weekend zal mijn favo-autootje ons naar de bestemmingen vervoeren…er staat een huur-lelijke-eend voor ons klaar in Lisse. Ik begrijp nog steeds niet waar dat “lelijke” op slaat. Het is een witte beauty met de meest schattig koplampjes en zijspiegeltjes..en ze is een heel weekend van MIJ, met mijn privé-chauffeur (lees: echtgenoot) achter het stuur.

De man die ons zijn Eendje 2CV verhuurt. Jan-Willem (hoe kan het ook anders) is precies de man die ik verwachtte. Het is een bepaald “slag” die de Eend adoreert en de Eend, in al zijn eenvoud, begrijpt. Levensgenieters. Hij heeft de wereld rondgereisd met zijn Eendjes en ze hebben hem nooit laten staan. Ik hang aan Jan Willem zijn lippen. Zijn dochter, gekleed in een schattig strokenjurkje laat haar radslag zien. Ze doet me denken aan Pipi Langkous met diezelfde guitige uitstraling. Op haar blote voetjes huppelt ze over het industrieterrein achter haar bal aan. Daar waar ik in de stress zou schieten en zou roepen “doe je schoenen aan, dadelijk trap je nog ergens in!” mag ze gewoon haar gangetje gaan.

Onbezorgd

Heerlijk dat onbezorgde….De huuroverkomst wordt getekend in de vakantiecamper van Jan Willem met een fles wijn op tafel. De gordijntjes, het bankje en de stoeltjes maken een knus geheel…Ze slapen er met zijn vieren op zo’n 4 m2…Ruimte genoeg hoor, zegt Jan Willem. Tegen het dashbord plaats ik dan ‘s-avonds een eigengemaakt stapelbedje. Ik kan lichtelijk jalours worden op de eenvoud en knusheid van dit gezin…zo geinig. Kan ik nog wat van leren…

Jan Willem legt ons het Eend-gebruik uit en wanneer ik naast Dann ga zitten zak ik in de heerlijkste autostoel EVER….ons liefdesreisje kan beginnen. Dag Jan Willem..dag Pipi..tot zondag! Bij de eerste bocht heeft Dann de richtingaanwijzer al los in zijn hand en suist de wind om onze oren. Dit is lol.

De tweede etappe is begonnen..op naar de woonboot die ons zal laten slapen onder een sterrenhemel en gelegen aan de Rijn. De foto’s zagen er zo leuk uit op internet….op mijn hakken waggel ik de loopbrug over en er bekruipt me een akelig gevoel. “Dann er is geen bel..” Ineens uit het niets staat ze voor ons. “Dag lieverdssss..daar zijn jullie..kom verder. Ik ben Sil” Ik moet ineens denken aan de slang uit het junglebook.

De boot…

Sil spreekt met een vertraging. Ze gebaart ons op een hypnotiserende manier haar boot binnen. De hond begroet ons en ik krijg ineens een misselijk gevoel over me van een geur die de mix van wierook en een pittige curry doet vermoeden. “Ik breng jullie naar je kamer..”. “Wow, apart..” roepen Dann en ik in koor. Ik voel de benauwdheid van Dann en durf hem niet aan te kijken. “Er zijn geen gordijnen in de kamer..” sist Sil. Wel wordt de kamer gesierd door een pijlen en boog, kamasutra-boeken en een djembé. Ik probeer het te rijmen..”WTF!”. Dus als Dann en ik uitgespeeld zijn met elkaar..kunnen we twee dingen doen. Samen muziek maken en indiaantje spelen..kan kinky zijn!!? Jezus, we zijn even gedesorienteerd. “Sil, is er geen t.v…en trouwens mis ik de ingang van de badkamer en toilet…”. “Hier delen wij alles met elkaar!” zingt Sil bijna verontwaardigd.

Ze trekt ons een mee naar de meest vreemde badkamer ooit..zonder slot maar mét yogamatjes. Dit is eng! Sil laat ons alleen en Dann en ik brullen het uit…We denken hetzelfde…”Heel gauw weg hier…de kans is te groot dat als we morgenochtend wakker worden dat Sil tussen ons in ligt….NO WAY dit is ons weekend en wij verdienen een eigen badkamer. De loopbrug lijkt langer dan net en met mijn hakken in mijn hand ren ik, net als Pipi, op mijn blote voeten heel gauw terug naar de Eend…niet meer achterom kijkend.

En nu?

En nu? Uren hebben we rondgereden opzoek naar een romantisch plekje. Aangezien we geen Smartphone hebben (oldfashioned..i know) is dat best nog een klus en heeft Dann’s broer ons van een afstand naar een geschikt hotel geleidt.

Na een ongelooflijk decadent ontbijt met champagne zalm en olijven rijden Dann en ik naar de volgende laatste bestemming. Vandaag is dé trouwdag precies een jaar geleden en moet het gewoon een feestje worden. Trouwdag nummer EEN in een EENDje op naar het plaatsje EEN in Drenthe. Best grappig gevonden…al zeggen ze het zelf ;-).

EEN

Herberg van EEN wordt gerund door Martha en Folkert. Wanneer we het terrein optuffen zien we Martha hard werkend op het terras. Ze legt terrastegels. Vriendelijk begroet ze ons op z’n Drenths met een stevige handdruk. Gastvrij laat ze ons binnen terwijl ze haar werkschoenen uitstampt. De herberg getuigt van een ongelooflijke stijl Is van top tot teen versierd met kunstwerken (schilderijen, jurken, beelden, poppen) van diezelfde Martha. Prachtig en verfijnd. Ze laat ons dé kamer zien…en onze monden vallen open…in schraal contrast met de woonboot…is deze luxe en stijlvolle kamer precies waar we op hoopten. Een mega-groot jacuzzi siert de paars/zwarte kamer. Er is muziek en televisie, sfeer en romantiek. Martha begrijpt helemaal.

Feestje

Kijk, hier kan je een feestje vieren! En dat doen we tot diep in de nacht en vroege ochtend in dezelfde liefdesroes als een jaar geleden.
Als we Martha uitzwaaien weten we allebei dat we haar zeker weer zullen terugzien…op deze magische plek! Missie “Sucsesvol Weekend” Geslaagd.

Net als iedere ouder verlangen wij soms naar wat rust in het hectische drukke bestaan maar is het verlangen naar de kinderen na een paar dagen eigenlijk nog veel groter…..
Als een speer rijden we over de afsluitdijk weer terug naar hotel “opa & oma” om de kids op te halen. Ook zij móeten mee in de Eend en nu natuurlijk cabrio.

Ik moet mijn witte beauty en dit prachtig gekke weekend achterme laten.

Dann en ik hebben een prachtig samengesteld gezin waar we zo trots op zijn.
Ons huwelijk maakt alles nog completer. Op het volgende jaar in…en als iemand ons kan uitleggen wat een pijl en boog in een slaapkamer doen…dan horen we het graag 😉

xxxx
Sam

lees ook: samengesteld gezin

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *