Lekker knallen

knallen

Knallen met carbid, een moeder blogt over haar zoon die zo graag wil knallen…

Lekker knallen, riep Kees in de Kameleon-film, en er volgde een flinke knal. Wat er gebeurd was, liet zich raden. De dekselse kwajongen! Een machtig mooie scene vond onze zoon dat. Dat wilde hij ook, lekker knallen met carbid! Dat was toch wel het betere werk,vond hij….

Knalerwtjes in plaats van carbid

Omdat we carbid nou niet echt niet geschikt vonden voor kleine jongetjes, lieten we hem bij het begin beginnen: knalerwtjes. Nog best lastig om ze goed op de grond te gooien zodat ze lekker knallen (zeker als de grond vochtig is…..). Maar hij had er lol in. En gooide gezellig met knalerwtjes

lekker knallen

Inmiddels zijn we al weer vijf jaar verder. Vanaf november houdt hij de brievenbus in de gaten, vol verwachting naar de vuurwerkfolders. Als die er eenmaal zijn, worden ze gespeld van voor naar achter en weloverwogen wordt de bestelling geplaatst. Veel vuurwerk, geen carbid. En als het pakket er dan eindelijk is, man wat moet je dan nog lang wachten voordat je het af mag steken! Echt waar, een week kan een eeuwigheid zijn!

Tijdens de jaarwisseling genieten we met z’n allen van het vuurwerk. Onze bink heeft het er, samen met z’n vrienden, maar druk mee. Hij schiet dan wel geen carbid, maar heeft de grootste lol met het vuurwerk. De day after moet er natuurlijk ook opgeruimd worden. Naderhand, aan de warme chocomel, praten we na over het vuurwerk. Misschien kunnen we alvast een lijstje maken voor volgend jaar? Even de folders pakken hoor! Maar waar zijn ze gebleven; ze lagen toch hier?! Oeps; oud papier…….jeetje, wat jammer….

Gelukkig nieuwjaar! en voorlopig even geen knallen meer, alstublieft….

lees ook De beleving van je hobby door de (kinder)jaren heen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *