Een nieuw schooljaar

een nieuw schooljaar

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Mijn oudste start dit jaar in groep 4. En is ook nog eens jarig in de 1e schoolweek.
Ik zie haar nog zitten op haar 4e verjaardag. Een grote peuter die ineens een kleuter was. Wat wordt ze snel groot.

Weer wennen aan het school-ritme

De vakantie is voorbij, we moeten allemaal weer even wennen aan het vroege opstaan, na school naar de bso, kinderen na werktijd ophalen van verschillende opvang locaties, snel eten en weer optijd naar bed.

Een nieuw schooljaar: nog even dan zitten allebei mijn kinderen op school

Met de start van dit nieuwe schooljaar besef ik me ineens dat mijn jongste dit schooljaar, ook start op de basisschool. Ook al duurt het nog een half jaar. Het is straks zomaar ineens zover. Mijn kleine grote peuter is dan ook een kleuter. En dat geeft dit nieuwe schooljaar toch wel een spannend tintje mee. Na de kerstvakantie oefenen op school. En als de schoolfotograaf komt, of ze op schoolreisje gaan, zit hij al op school.
Wat zal het stil worden in huis op mijn vrije dagen.
Mijn vrije dagen heeft hij nu alle aandacht. En daar genieten we samen enorm van. Zijn geklets op de fiets, spelletjes doen of samen op de bank hangen. Straks moet ik dat allemaal alleen doen.

Helpen op school

Wel heb ik dit nieuwe schooljaar meer tijd om op school te helpen. Iets wat ik ook leuk vind on te doen. Ik zit in de ouderraad. En nu moet ik dan oppas zoeken voor de jongste of hij gaat wel eens mee. Als allebei mijn kinderen op school zitten kan ik in de ene of de andere klas helpen. Toen er voor de vakantie werd gezocht naar ‘bieb-moeders’ voor het nieuwe schooljaar, heb ik al aangegeven dat mij dat leuk lijkt als de jongste op school zit.

Gelukkig duurt het nog even. En gaan we tot die tijd flink genieten van die dagen samen met de jongste

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *