Vakantie met zonder kinderen

zonder kinderen

Zes weken zomervakantie, die krijg je bij werken in het onderwijs. Zes weken tijd voor jezelf. Om te lanterfanten, af te schakelen, op te laden voor een nieuw schooljaar.
Klinkt het verwend als ik zeg dat ik zes weken achter elkaar erg lang vind? Ik vind mijn werk heel leuk en het geeft me ritme en regelmaat. Inmiddels weet ik dat ik daar het beste op leef. En omdat ik helaas geen kinderen heb, kan ik de hele dag (wat zeg ik: zes weken lang) zelf bedenken hoe ik mijn tijd invul.

Deze vakantie was anders dan andere jaren. We deden samen aan minivakanties: een paar keer een paar dagen weg. Met de motor en met de auto. En tussendoor werkte mijn man gewoon. Ik had dus best veel tijd voor en met mezelf. Nou moet je weten dat ik normaal gesproken al genoeg tijd heb voor mezelf en dat ik dat niet altijd fijn vind.
Dus deze zomer regelde ik een vakantie met zonder kinderen!

Ik logeerde een weekje bij mijn ouders omdat mijn vader de Vierdaagse liep. Daardoor was ik ook vlakbij mijn zusje en haar gezin. Ik vierde vakantie met mijn neefjes en nichtje. Ik had daardoor lekker veel tijd om met ze te kletsen, spelletjes te doen en mee naar het dierenpark te gaan. Mijn nichtje maakte gebruik van de situatie en gaf zichzelf een dag met mijn moeder en mij cadeau. Ze koos zelfs voor iets minder lekker eten, alleen maar omdat ze graag bij ons wilde blijven.
Voor mij zijn dit echte kindervakantiedingen die ik mis als ik thuis vakantie vier in mijn eentje. Sommige activiteiten zijn gewoon leuker met kinderen erbij.

Wat we ook deden deze zomer: een paar dagen vakantie vieren bij mijn schoonzusje en haar gezin. In een groot vakantiehuis in het buitenland. Wat voor ons heel erg leuk was omdat we onze twee nichtjes van heel dichtbij meemaakten. Eindeloos voorlezen, in de zandbak spelen, schommelen, knuffelen en kletsen.
Wat voor de ouders ook heel erg fijn was omdat ze lekker even samen konden hardlopen, koffiedrinken en wat minder de kinderen in de gaten hoefden te houden.
Voor de kinderen was het fijn omdat er even twee enthousiaste mensen waren met andere ideeën, energie en regels. Toen nichtje  uit zichzelf zei: “ik vond het zo gezellig dat jullie er waren en dat jullie zo lief met mij zijn” liep mijn hart over.

Een win-win situatie zo met zonder kinderen. Voor mij is deze afwisseling tussen tijd voor mezelf en tijd met kinderen heel erg fijn.

Lees ook van Iris: Ik ben Iris

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *