De juiste tijd en de juiste plek

op de juiste tijd

“De scholen zijn weer begonnen hoe krijgenwe de kindjesop de juiste tijd op de juiste plek?

Deze slogan kennen we allemaal, toch? De zomervakantie is weer voorbij. Het betekent dat het weer drukker in het verkeer wordt. Veel moeders en vaders die letterlijk een ochtendspits ingaan nu de kinderen op tijd afgeleverd moeten worden. Veel geren en gevlieg en wanhopige blikken. Want hoe krijgen we iedereen op de juiste tijd op de juiste plek?

Aan de slag

In de vakantie moesten we ook al het nodige regelen, want “HELP! Die gympen zijn echt te klein”, “ Ik moet een nieuwe tas” en “Hoe moet ik kaften?”. In alle categorieën kreeg ik vragen om mijn oren. Want met drie kinderen op drie verschillende scholen is er veel dat moet gebeuren.

Nieuwe gympen en gymkleding, tassen, schriften, broodtrommels en ga zo maar door hebben hun intrede in ons huis gedaan. Het kostte de nodige moeite. Al die keuzes! Uiteindelijk is het ons (kinderen en ouders) gelukt.

Sportief weekje

In de laatste week van de vakantie leek het of alle activiteit bij elkaar kwam. De nieuwe fiets voor onze oudste moest opgehaald worden. Dan kan ze tenminste goed de nodige kilometers van en naar school afleggen. Daarbij had ik onze drie kinderen en mezelf ingeschreven voor de zwem4daagse en moest de route naar de nieuwe school van dochter natuurlijk ook geoefend worden.

Alleen rust kan je redden

Met dit mantra zijn we de week gestart en geëindigd. En toen was het opeens tijd om alle schoolspullen te verzamelen en klaar te zetten voor de eerste schooldag.

Een huppelende jongste die niet wil dat papa mee loopt het plein op (“ ik kan dat zelf wel!”), wordt als eerst afgeleverd. In de middag vertrekt de oudste voor het eerst op haar nieuwe fiets naar het voortgezette. Ik voel me trots en kijk haar met een brok in de keel na.

Zoon heeft nog een paar dagen respijt en zal vrijdag pas starten op zijn nieuwe school.

Maar volgende week is het dan zover… Na zo’n zeven weken zit iedereen op de juiste tijd op de juiste plek. En gaat deze mama een volle dag genieten van de rust in huis.

Hoe verliep jullie eerste schoolweek? Stress of alle neuzen dezelfde kant op?

2 antwoorden
  • Shirl zegt:

   Hier ook zeer vermoeide kinderen. Hieruit blijkt dat ritme toch niet zo slecht is 😉

   Het maakt in ieder geval dat de dagen voorspelbaar worden (minder spannend). Mijn kinderen hebben daar echt baat bij.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *