leren

Leren, doen alleen kinderen dat? Nee hoor, ook moeders gaan naar school

 En, hoe was het op school vandaag? Wat heb je allemaal gedaan,  hoe ging het leren? Het is maandagavond, even na negenen. Als ik thuis kom, ligt Diederick net in bed. Dus ik ga nog even bij hem langs om hem welterusten te wensen. Als ik vertel dat we werkwoorden geoefend hebben, moet ik ook even een rijtje opdreunen. Diederick lacht. Want het klinkt zo grappig. We praten ook nog even over zijn dag en dan is het toch echt tijd om te gaan slapen. Nog een kus en een knuffel en dan doe ik het licht uit. Als ik de kamer uitloop, hoor ik onder de deken: “ciao mama, ci vediamo domani”. Smelt……

Ik vind het geweldig om Italiaans te leren

 Ik vind het geweldig leuk om Italiaans te leren. Elke maandag ga ik, na een lange werkdag, met veel plezier naar school. Diederick vond het eerst maar een gek idee en kon het maar niet geloven dat mama ook op school zat, net als hij, in een klas met andere mensen en een echte leraar. Moeders gaan werken, die gaan niet naar school. Moeders weten toch alles al? Ai, daar ga ik dan toch een beetje van mijn voetstukje. Want ik weet dus niet alles.

Mama naar school

Na een paar jaar is het normaal geworden dat mama -voor de lol nota bene- naar school gaat. En net als ieder ander heb ik huiswerk. En ook daar is onze bink heel betrokken hoor. Regelmatig hoor ik in het weekend: “zeg mama heb jij je huiswerk al af?”. Okee, okee, ik ga al…. was het maar weer maandag….

lees ook Brief aan Giulietta
 
 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *