Waardeer je kind op inzet in plaats van op prestaties

waardering

Podcast: de energie van waardering voor kinderen.

Ouders hebben de neiging om kinderen vooral te complimenten te geven bij goede prestaties. Maar voor hun ontwikkeling is het beter om júist je waardering uit te spreken. Op  het moment dat ze hun best doen voor dingen die ze minder goed kunnen. Dat zegt lector Ouderschap en Ouderbegeleiding Carolien Gravesteijn in de nieuwe podcast: De energie van waarderen voor kinderen.

“Het is sowieso ontzettend belangrijk voor het zelfbeeld en de weerbaarheid van opgroeiende kinderen dat ze positieve dingen horen over zichzelf.”

Gravesteijn legt in de podcast uit hoe je met positieve aandacht ‘moeilijke’ pubers
weer op het juiste pad krijgt. Verder benadrukt ze het belang van een goede partnerrelatie. En moedigt ze ouders aan om vooral te luisteren naar hun eigen intuïtie. Ook bespreekt ze samen met de andere gasten verschillende rituelen. Daarmee kun je kinderen leren om zelf hun
waardering uit te spreken. En die je kunt toepassen tijdens het kerstdiner voor, een onvergetelijke kerst.

 Meer over de energie van waarderen.

Waarom is waardering zo belangrijk voor ons.  Hoe geeft het ons energie? Daar gaat de nieuwe podcastserie De energie van waarderen over. Deze film is opgenomen naar aanleiding van het Nationaal Waarderingsonderzoek. Een onderzoek dat energiebedrijf Nuon liet doen onder ruim 1.000 Nederlanders.
In drie afleveringen gaan organisatiepsycholoog Irith Koster, relatiedeskundige Paulien Timmer en lector Ouderschap en Ouderbegeleiding Carolien Gravesteijn dieper in op het belang van waarderen. Waarderen  op de werkvloer, in liefdesrelaties en voor kinderen, het komt allemaal aan bod. Beluister alle afleveringen op mamas.nl.

Lees ook: Veilig in de auto met je kindjes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *