Verzekeringen en zwangerschap

verzekeringen

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een zwangerschap. Maar het regelen van de juiste verzekeringen voor je kind is erg belangrijk. Wist je dat je jouw kind zelfs gratis kunt meeverzekeren via je zorgverzekering én uitvaartverzekering? Het kind moet dan wel eerst worden aangemeld bij de verzekeraar.

Voor een uitvaartverzekering geldt verder dat de dekking naar verloop van tijd kan verschillen. Dit is afhankelijk van de uitvaartverzekeraar.

Op Uitvaartverzekering.nl staat een handig dossier waarin wordt uitgelegd hoe je jouw kind kunt meeverzekeren en wat de dekkingen en voorwaarden zijn per verzekeringsmaatschappij.

Tijdens je zwangerschap

Voor de geboorte is het kind al automatisch meeverzekerd voor de kosten van een uitvaart. Voorwaarde is wel dat je zelf of jouw partner al een uitvaartverzekering heeft afgesloten.

De ‘gratis’ dekking gaat doorgaans in na 20 of 24 weken zwangerschap en loopt door tot kort na de geboorte. Dit is een beetje afhankelijk van je uitvaartverzekeraar.

Na de bevalling

Na de bevalling is het slim om je kind binnen 30 dagen aan te melden bij de verzekeraar. Het kind wordt dan ‘bijgeschreven’ op de polis van jou of je partner. Je zoon of dochter is dan automatisch meeverzekerd. Tot welke leeftijd de dekking geldt en wat de hoogte van de vergoeding is, verschilt weer per verzekeraar. Meestal loopt de dekking door totdat het kind 18 jaar is.

Het zijn nare dingen, hele nare dingen en je wil er gewoon het allerliefste niet aan denken. Maar je wil er ook niet aan denken dat je naast alle verdriet ook nog eens financiele problemen krijgt. Dus denk er 5 minuten aan, zorg dat het geregeld is. En dan mag je er met een gerust hart nooit meer aan denken.

Aanmelden van je kind is meestal eenvoudig en kun je schriftelijk of telefonisch regelen via je verzekeraar. Op Uitvaartverzekering.nl staat een duidelijk stappenplan.

 

lees ook : drie tips voor verhuizen tijdens je zwangerschap

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *