PVC: de ideale vloer voor de kinderkamer!

,

Is er een kleine op komst of wordt de kinderkamer verbouwd? Het kiezen van de juiste vloer voor de kinderkamer kan een uitdaging zijn. Je wilt een mooie en duurzame vloer die ook nog eens kindproof is. Een PVC-vloer is een uitstekende keuze voor de kinderkamer. Wij leggen je uit waarom.

Twee typen PVC-vloer

Er zijn grofweg twee typen PVC-vloeren te onderscheiden. De plak PVC vloer en de PVC-vloer met klikverbinding. Er is voor allebei de vloeren iets te zeggen. De Plak PVC-vloer wordt gelijmd. Deze is wat dikker dan de PVC-vloer en daardoor duurzamer, bovendien komen er minder snel lelijke hobbels en kreuken in. De klik PVC-vloer is daarentegen gemakkelijker zelf aan te leggen en omdat hij wat dunner is, is hij gemakkelijker te combineren met vloerverwarming.

Duurzaam

Hoewel PVC een plasticsoort is, is een PVC-vloer toch ontzettend duurzaam. PVC is niet onderhevig aan allerlei weersomstandigheden en blijft dus erg lang mooi. Sommige PVC-vloeren kunnen ook meegenomen worden naar een nieuw huis. Bovendien wordt modern plastic behoorlijk duurzaam geproduceerd.

Kindbestendig

PVC is de ideale vloer voor een kinderkamer omdat jouw kroost de vloer letterlijk op geen enkele manier kan verpesten. Je kunt gemakkelijk met meubels schuiven over de vloer zonder dat er lelijke krassen inkomen. Het gladde oppervlak van de PVC-vloer maakt het ook nog eens ontzettend makkelijk om schoon te houden. Vieze sapvlekken heb je zo weg geboend. PVC kan tegen praktisch alle schoonmaakmiddelen. Je hebt niet allemaal dure flessen nodig om de vloer schoon te houden. Stofzuig de vloer regelmatig en haal er eens in de zoveel tijd een natte dweil met allesreiniger of groene zeep overheen. Meer hoef je niet te doen.

Mooi

PVC klinkt niet heel sfeervol. Toch kan een vloer van PVC erg mooi zijn. PVC is an sich niet heel mooi, maar is wel in staat om jouw favoriete materialen na te bootsen. Wil je bijvoorbeeld eigenlijk graag een vloer van hout in de slaapkamer van je kind, maar zie je daar toch maar vanaf omdat het niet zo onderhoudsvriendelijk is? Een PVC-vloer met houtlook is een goed alternatief. PVC-vloeren zijn er in alle soorten en kleuren. Als je kind oud genoeg is, kun je samen op zoek naar een nieuwe vloer. Kortom: als je voor de kinderkamer op zoek bent naar een relatief goedkope vloer die duurzaam, kindbestendig en ook nog een beetje mooi is, dan is een PVC-vloer de ideale keuze voor jou!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *