Geschikte raamdecoratie voor een kinderkamer

raamdecoratie

Geschikte raamdecoratie voor de kinderkamer

Kinderkamers inrichten is enorm leuk werk, ik vond het altijd heerlijk en bedacht samen met de kinderen een thema, wat ik vervolgens uitvoerde. Het is ongelooflijk wat je met wat handigheid, wat stofjes en een kwast allemaal voor elkaar kan krijgen.
Toch kan je met bovengenoemde artikelen en vaardigheden niet alles doen. Kinderkamers moeten nu eenmaal aan bepaalde eisen voldoen. Het moet er in de eerste plaats veilig zijn. Denk aan, randen, richels, stopcontacten, uitstekende spijkertjes en dat soort zaken. Ook wankele elementen ( dat oude grappige tafeltje dat zo enig staat, maar niet erg stabiel is bijvoorbeeld ) kan je beter vermeiden. En zorg ervoor dat je stopcontacten kind veilig zijn.

Heb je een kind dat last heeft van allergieën, dan zal je vaste vloerbedekking, maar ook gezellige kleedjes helaas moeten mijden. Maar geen nood: met laminaat kan je alle kanten uit. Zo ken ik een moeder die met rood-wit laminaat een pracht van een Ajax vloer legde. Haar zoon was er dol gelukkig mee.

Gordijnen is ook een verhaal apart. Niets is makkelijker dan gordijnen maken, maar wil je dat ook? Een gordijn de zon niet buiten, behalve als je het dichttrekt natuurlijk, maar dan speelt je kind in het donker….Wil je dat.

Gordijnen

En ’s nachts heb je het omgekeerde probleem: sluiten je gordijnen het licht genoeg buiten.
Als raamdecoratie in een kinderkamer zijn jaloezieën een geweldige oplossing. Ze filteren het licht op precies de manier die jij wil. Er is keuze in overvloed, je vindt beslist altijd iets wat bij de nieuwe kinderkamer past!

lees ook : Belly fashion

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *