Duurzaam in de kinderkamer, hoe en waarom

duurzaam

Hoe duurzaam wil jij je kinderkamer maken?

Kinderkamers inrichten: ik vind het heerlijk! En elke fase stelt andere eisen, dus om de paar jaar kan je je gang gaan!
Zo muteerde de kinderkamer met beertjes van mijn zoon naar een lego kamer. En de legokamer naar een piratenkamer. De piratenkamer werd een griezelkamer. En toen werd die normaal.

En nu denk je: wat een big spender is die Felice, een de paar jaar een nieuwe kamer!
Nou niks is minder waar. Zaken als het houten bed en de houten boekenkast waren vanaf het moment, dat zijn baby kamer een peuter kamer werd, precies dezelfde.

Het houten bed kwam nog van een oom. Toen zoonlief op kamers ging verhuisde het naar het vijfjarig dochtertje van een kennis. Dat bedoel ik met duurzaam.
Een houten boekenkast, is enorm duurzaam. Zeker als je bij het uitzoeken ervan een paar zaken in de gaten houdt.

Belangrijk is dat je boekenkast, niet al te opvallend en al te trendy is! Trendy is heel leuk, maar vaak niet heel duurzaam. Na een paar jaar ziet het er soms heel gedateerd uit.
Voor het trendy gevoel, koop je leuke kleine prullaria, die je in de kast zet, of aan de wand hangt.
 Een ander aspect waar ik altijd op gelet heb: kun je het schilderen? Sommige hout is zo behandled dat dat bijna onmogelijk is!
Wees niet bang een houten kast en vrolijk nieuw ( desnoods trendy) kleurtje te geven! Als je al die kleuren op een geven moment helemaal zat bent, laat je de kast gewoon kaal logen….

Het fijne van duurzame spullen.

Het was heel leuk om een klein meisje ( en haar ouders) blij te maken met een mooi groot kajuitbed, compleet met 2 grote laden. Mijn zoon vond het ook heel leuk om de kast van zijn kinderkamer mee te nemen naar zijn studentenkamer en later naar zijn studentenflat. Zo krijgt een boekenkast een eigen leven. En wordt het een onvervreemdbaar stukje van jezelf.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *