Denk jij wel eens na over kindvriendelijke vloeren?

vloer

wat is een kindvriendelijke vloer

Er is een heel verschil, kan ik je uit ervaring vertellen tussen een huis inrichten zonder kinderen en een huis inrichten met kinderen.
En het grootste verschil zit in het soort vloerbedekking.

Ik heb iets met vloeren, ik was in staat een studentenkamer niet te accepteren (ook al waren ze verschrikkelijk schaars) omdat hij groene vloerbedekking had en ik niet de middelen er iets anders neer te leggen…

Terug naar kindvriendelijke vloeren. Voor mij zijn floorhouse laminaat en kurkvloer de meest kindvriendelijk vloeren die je maar kan wensen. Zij hebben alles wat nodig is om kindvriendelijk te zijn.

1 Zachte vloer.

Een plavuizen vloer kan prachtig zijn, persoonlijk word ik scheel van jaloezie  als ik een kamer binnen kom waar men er een van leisteen heeft. Maar, maar, maar…..weet je hoe hard dat kan zijn. Juist. Keihard. Peutertjes die net gaan lopen, kleutertjes die stiekem op hun fietsje door de kamer crossen, pubertjes die nog steeds niks geleerd hebben en op hun sokken in de kamer voetballen…Ze kunnen keihard op die grond terecht komen en die geeft echt niet mee… Wil je niet. En niet alleen kinderen breken op zo’n vloer. Alle kopjes, bekertjes en glazen ook. Dat is gedoe, wil je ook niet. Geloof mij, zorg dat je vloer zacht is.
Laminaat of kurk dus

2 Makkelijk te onderhouden

Ik behoor tot die moeders die vinden dat het huishouden een noodzakelijk kwaad is. Het moet nu eenmaal gebeuren. Je moet dus  als ouders, vind ik je huis zo inrichten dat schoonmaken in een tel  gebeurt is. Bovendien mag je vloer je geen zorg geven.( je hebt als moeder al zorgen genoeg ) Ik heb een buurvrouw gehad waarbij je altijd op de mat je schoenen moest uittrekken…( en dan maar hopen dat je vandaag geen gat in je sokken had..)
Zij was de trotse eigenares van een parketvloer. Of eigenlijk de vloer had haar, als je begrijpt wat ik bedoel.
Voor mij geen gedoe! Een vloer moet met een dweiltje met allesreiniger weer blinken. Daar blijf ik vrolijk van. En dat is heeeel kindvriendelijk.

 3 Een vloer moet kunnen veranderen, zonder dat je een andere vloer moet leggen.

Laminaat en kurk zijn materialen die in heel veel kleuren te krijgen zijn.  Je kan dan makkelijk kiezen voor een enigszins neutrale tint. Wit white washed, licht eiken, grijs, beton.
Neutrale tinten, nemen een beetje de kleur aan van hun omgeving: de kleur van de meubels, de gordijnen, een kleed op de vloer. Wanneer je andere gordijnen ophangt, andere kussens op de bank legt, krijgt zo’n vloer weer een heel andere uitstraling.
Dat scheelt bij een verandering van interieur heel veel gedoe. Bovendien is dat ook nog eens portemonnee vriendelijk! 

lees ook eens : hoofdluis daar is veel aan te doen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *