Tips voor het inrichten van een peuterkamer

meubels

Je kleintje wordt steeds groter en ouder. Op een gegeven moment wordt het tijd voor een nieuwe kamer met nieuwe meubels en mooie raambekleding.
Dat is best lastig, want hoe begin je daaraan? In dit artikel helpen we je met een paar handige tips.

Denk er eerst goed over na

Het inrichten van een kinderkamer is natuurlijk superleuk om te doen. Je wilt graag zo snel mogelijk aan de slag. Maar dat is niet altijd het beste om te doen. Je kunt beter eerst goed nadenken over hoe je de kamer wilt inrichten. Op Pinterest is veel peuterkamer inspiratie te vinden. Kijk wat voor stijl jij vindt passen bij je kindje. Nadat je dit gedaan hebt, kan je een plattegrond gaan maken. Zo krijg je inzicht in hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en wat er allemaal in deze ruimte past. Zorg er in ieder geval voor dat de kamer niet te vol komt te staan. Anders heeft je kindje niet genoeg ruimte om lekker te kunnen spelen.

Kies de juiste raamdecoratie

Veel mensen onderschatten hoe belangrijk het is om de juiste raamdecoratie te kiezen. Vooral voor in de kamer van je kindje is het erg belangrijk om goede raamdecoratie te hebben. Als je kleintje overdag nog vaak slaapt wil je natuurlijk dat je de kamer goed kan verduisteren overdag. Kies daarom zorgvuldig de juiste gordijnen in de babykamer. Verduisterende gordijnen zijn er in verschillende soorten zoals een rolgordijn of een overgordijn. Je kan hierbij kiezen uit verschillende kleuren, waardoor er voor elke kinderkamer een geschikte optie is.

Kijk naar tweedehands meubels

Een kinderkamer inrichten is zeker niet goedkoop. Maar er zijn wel simpele manieren om geld te besparen. Bijvoorbeeld door tweedehands meubels te kopen in plaats van nieuwe meubels. Dit is vaak een stuk goedkoper en het is ook nog eens duurzaam. Tweedehands meubels kan je vinden op Marktplaats of in een kringloopwinkel. De kans is groot dat er helemaal niks mis is met deze meubels. Vaak worden meubels verkocht, omdat de gebruiker ze niet meer nodig heeft. Dit betekent dus niet dat de meubels kapot zijn. Je kan ook eens op je eigen zolder kijken. Daar liggen vaak spullen waar je al een tijdje niet meer naar om gekeken hebt. Misschien ligt er wel iets tussen wat nu superleuk staat in de kamer van je kindje. Een likje verf erover en het is zo weer als nieuw.

lees ook eens: waarom zuivel goed voor jou en je kind is

URL afbeelding: https://unsplash.com/photos/B2-_qpgJm9Y

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *