Van peuter naar kleuterkamer in 3 stappen

in 3 stappen

toe aan een kleuterkamer?

Is er iets leuker dan kinderkamers inrichten? Ik geloof het niet. Het zijn kamers waar je zo heerlijk je fantasie de vrije loop kan laten.
En daarnaast markeren ze weer een mijlpaal. Je peuter is kleuter geworden: dus tijd voor een kleuterkamer!

Je peuter kan uit het kleine bedje naar een groot bed, om maar eens een echte mijpaal te noemen
De meeste peuters vinden dat reuze fijn. Maar veel moeders vinden het nog wel eens spannend…

peuterbedje

De commode kan nu echt de deur uit, tijd voor een grote kast.
En nu we het toch over kasten hebben, Waar laat je al dat speelgoed? Ook daar ga je creative oplossingen voor verzinnen want het is een heel verschil of je een kolonie barbies onder moet brengen.
Of een miljoen legoblokjes…
Je hoeft natuurlijk niet direct een nieuwe kast te kopen. Er zijn genoeg leuke oude oma kasten op internet te koop. Die je dan heerlijk in allerlei verschillende kleuren kan schilderen! Mijn kast zit zo ondertussen in verflaagje 3 !

peuterkamer
Ook kleuren en patronen op moeten worden aangepakt. Heus dat patroon met beertjes en treintjes. Het is hoe schattig ook: verleden tijd!
Want je kind wordt groot en daar horen andere kleuren bij. Ik vond het nooit erg. Nou ja behalve die keer dat ik een beertjes-rand van de muur moest zien te krijgen. ( zonder het behang te erg te beschadigen )

Denk eens aan de vloer!

Wanneer je toch aan het herinrichten bent: Neem dan de vloer eens mee!
Het is ongelooflijk hoe je de uitstaling van een kamer verandert met andere vloerbedekking!
Bij Parketdirect bijvoorbeeld hebben ze prachtig laminaat. Dat houdt makkelijk schoon. ( Ook handig als je kind een beetje last heeft van allergieen. En er zijn zoveel verschillende mooie en betaalbare mogelijkheden.

kleuterkamerkleuterkamer

Laten we eerlijk zijn: laminaat leggen, het is niet erg moeilijk, maar het is wel even een klusje. Een klus wordt altijd makkelijker met goed gereedschap! ( geloof mij, ik heb een handige man en een garage vol gereedschap.) Dus neem manlief mee naar een grote doe-het-zelf-zaak en laat hem fijn gereedschap uitzoeken.

Wedden dat hij dan opgewekt het laminaat in de nieuwe kleuterkamer legt? En daar hebben jullie allemaal, jaren plezier van!

lees ook: Done by deer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *