3 tips voor het stylen van een gezellige meisjeskamer

gezellige meisjeskamer

Jij als interieurliefhebber vindt het natuurlijk heerlijk om je ruimtes in huis lekker aan te pakken. Eens in de zoveel tijd is het ook echt gewoon nodig. Het is tijd voor iets nieuws want je loopt inmiddels over van ideeën. Het is tijd om de kinderkamer aan te pakken en er een écht gezellige meisjeskamer van te maken. Maar waar begin je? In dit artikel geven we je 3 tips voor het stylen van een gezellige meisjeskamer.

Tip 1: Kies samen een thema of stijl uit

Jij kent je dochter als beste. Tegenwoordig hoeft het allemaal niet meer roze te zijn. Het is belangrijk om te kijken naar de interesses van je dochter. Waar houdt ze van? Daar koppel je een thema aan of interieurstijl aan. Trendy thema’s en stijlen zijn bijvoorbeeld: circus, bohemian en Scandinavisch, waar je natuurlijk helemaal vrij bent om je er een eigen draai aan te geven.

Het is een cliché dat er in een meisjeskamer veel roze te vinden is. Wat dacht je van okergeel, mintgroen of zeemeerminblauw? Trek een heerlijke middag uit om samen inspiratie op te doen. Geef haar keuzes: vind je deze stijl leuker of juist déze?

Tip 2: Tijd voor een moodboard!

Zijn jullie er samen uitgekomen? Een beetje balans tussen kleuren en materialen is wel gewenst. Tijd om er een groot vel papier bij te pakken en een moodboard te maken. Een moodboard is ideaal omdat je direct kunt zien of dat wat je uitkiest, ook daadwerkelijk matcht met elkaar. Zoek zelf online wat meubels/accessoires uit waar je dochter uit kan kiezen en print ze uit. Haal verf- en raamdecoratiestalen in huis en de knutselmiddag kan beginnen! Niet alleen heel praktisch, maar vooral ook heel gezellig!

Tip 3: Aanpassingen met een groot effect

Tijdens het maken van het moodboard is het belangrijk om het woordje ‘balans’ in gedachten te houden. Je wil natuurlijk wel dat je dochter ’s avonds ook nog heerlijk kan slapen en niet dat ze door alle drukte nog tot laat in de avond aan het stuiteren is. Balans dus. Bepaal hoe en waar je kleur aanbrengt. Doe je dat door middel van meubels, een likje verf op de muren of bijvoorbeeld raamdecoratie?

Raamdecoratie is een underdog en wordt er vaak even bij gedaan. Wist je dat je juist met raamdecoratie zoals een plisse gordijn heel veel sfeer (en kleur) kunt toevoegen. Of wat dacht je van een prachtig en sfeervol gordijn op maat in een mintgroene fluwelen stof? Dat geeft gelijk ontzettend veel kleur, maar wel op een subtiele manier. Mits je natuurlijk de muren en meubels rustig en neutraal houdt. Toch iets meer gericht op een budgetoplossing? Ga dan voor verduisterende rolgordijnen.

gezellige meisjeskamer

We zijn benieuwd naar het eindresultaat!

Heel veel succes met het omtoveren van de kamer naar een échte meisjeskamer. Laat je ons weten hoe het is geworden?

lees ook : allergieen en de babykamer

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *