De leukste lampen voor in de kinderkamer

lampen

Jouw kindje verdient natuurlijk een mooie en gezellige kamer. Of het nou gaat om een babykamer, een kinderkamer voor een peuter of een slaapkamer voor een jonge tiener. In dit artikel laten we verschillende soorten verlichting zien die de kinderkamer nog sfeervoller maken. Welke lampen passen  het beste bij jouw interieur en de smaak van je kind?

lampen

Hangende proplamp

Een zogenoemde proplamp heeft een luchtige en bijna magische uitstraling. Vaak wordt het gemaakt van meerdere lagen papier. Dit materiaal is samengevoegd tot een soort wolkje. Dit is stijlvol en nog steeds geschikt voor in een kinderkamer. De witte variant past eigenlijk bij elk interieur. Tip: Kijk voor meer originele hanglampen eens onder de categorie kinderlampen bij Directlampen.

lampen

Kleurrijke hanglampen

Een beetje kleur is nooit overbodig in een kinderkamer. Ben je zelf geen grote fan van een kleurrijke muur? Dan kun je een vrolijke twist aan de kamer geven met gekleurde hanglampen. Dit staat erg goed bij de Scandinavische stijl. Combineer een frisse witte ruimte met grafische prints en een paar kleuraccenten voor een speelse look.

lampen

Industriële lampen

Voor de stoere kids zijn industriële lampen helemaal perfect. Je hebt deze verlichting in verschillende vormen. Denk aan opengewerkte hanglampen, een grote fabriekslamp of een robuuste vloerlamp met drie poten. Zorg er wel voor dat je genoeg zachte materialen in het interieur verwerkt als contrast. Anders kan het snel erg kil aanvoelen.

lampen

Marquee LED wolk

Verlichting hoeft niet altijd functioneel te zijn. Soms is het ook een leuke accessoire voor op een kastje of aan de muur. Kijk maar eens naar deze 3D wolk met LED lampjes. Dit soort lampen werken vaak op batterij. Je hoeft dus niet moeilijk te doen met snoeren en stopcontacten.

lampen

Minimalistische vloerlamp

Ook een minimalistische vloerlamp past prima in een kinderkamer. Het is erg handig als je bij een kast, bed of commode wat meer licht nodig hebt. Daarnaast is zo’n eenvoudige lamp niet afhankelijk van een bepaalde stijl. Je kunt het dus nog jaren in de kamer laten staan. Van baby tot tiener! Let er wel op dat een vloerlamp stevig staat en niet na één aanraking al omvalt. Dit kan erg gevaarlijk zijn met speelse peuters en kleuters.

lampen

Lichtsnoer met bolletjes

Maak van het bed een sprookjesachtige plek met een lichtsnoer. Deze heb je natuurlijk ook in allerlei stijlen en kleuren. Van bolletjes met wit licht tot kleine gekleurde lampionnetjes. Met deze verlichting wordt naar bed gaan een feestje!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *