Hier moet je op letten als je een stapelbed koopt.

stapelbed

Het juiste stapelbed uitkiezen, hoe doe je dat. In dit artikel leg ik het uit.

Niet ieder kind heeft een eigen kamer.

Waar zou het door komen? Door het feit dat je huis verkopen makkelijk is, maar een huis kopen bijna onmogelijk? Maakt de huidige energiecrisis ons voorzichtig? Of zijn er steeds meer ouderstellen die kiezen voor drie in plaats van voor twee kinderen?
Wat het ook is, het is een feit dat lang niet ieder kind een eigen kamer heeft. En dat heel wat kinderen een gedeelde slaapkamer hebben.

In mijn jeugd was het heel gebruikelijk dat niet ieder kind een eigen slaapkamer had. Mijn man deelde zijn kamer(tje) met zijn anderhalf jaar oudere broer. Een vriendinnetje van mij sliep met haar drie zusjes op een kamer. Dat leek mij toch het toppunt van gezellig!! Ik had alleen maar een babyzusje en lag helemaal alleen op mijn kamer.

Niets voor jezelf

Jaren later, vertelde mijn vriendin me dat ze het vreselijk had gevonden met 4 meiden op een kamer. ”We hadden nog geen kastplank voor onszelf”, zei ze.
En dat is het geheim van twee kinderen een kamer laten delen.

Ieder kind een eigen plek ook met een stapelbed

Ook als je als kinderen samen een kamer deelt, heb je behoefte aan een eigen plek, aan je eigen sfeer. En dat is heel goed te realiseren.
Om in de kamer zoveel mogelijk ruimte over te houden, kies je vaak voor een stapelbed. Slimme keus, maar let op.

Brandweerauto stapelbed

Allebei je kinderen moeten zich thuis voelen in het bed. Wanneer je eens rond gaat kijken, dan kom je de meest fantastische stapelbedden tegen. Denk bijvoorbeeld eens aan het VIpack Brandweer auto stapelbed. Geweldig! Of Het London Bus stapelbed, ook heel erg leuk. Maar….vinden beide kinders dat even geweldig? Of houdt de een van brandweerauto’s en de ander van Ferarri’s?
In zo’n  geval is het veel slimmer om een neutraal stapelbed te kiezen en daar dekbedden naar keuze op te leggen. Zo heeft toch ieder kind zijn eigen sfeer, in zijn eigen bedje.

Een plankje in het stapelbed

Zorg ook voor een plankje bij ieder bed, waar ieder kind zijn favo spulletjes op kan uitstallen en zijn eigen leeslampje heeft. Zo heb je toch iets wat helemaal van jou is en bij jou hoort. En dat is belangrijk voor kinderen.

mooi stapelbed

Toch twee bedden

Er zijn ook stapelbedden die je kan splitsen en waar je gewoon twee bedden van kan maken.
Persoonlijk vind ik dat een heel verstandige aanschaf. Het kan goed zijn dat na verloop van tijd, je kinderen het verlies van ruimte voor lief nemen en niet meer boven elkaar willen slapen. Het kan ook zijn dat je toch verhuist naar een wat groter huis. In al dat soort gevallen, heb je zonder extra kosten twee gewone bedden.

van een bed twee bedden maken

Verschillende kleuren in de kamer

Er is geen wet die zegt dat de kleuren in de kamer bij elkaar moeten passen, maar fraaier is het wel. Als je kind 1 van groen houdt en kind 2 van rood, lijkt het lastig dat te combineren. In dat geval zou je kunnen kiezen voor muren in een even kleur (wit, crème, beige)  en allebei de kinderen een eigen muur te geven, waar ze hun persoonlijke dingen mogen ophangen.
Wanneer je even rustig doordenkt over dit thema, zal je zien dat je op ontzettend veel ideeën komt.

Succes!


Pssssttt: voor meer ideeën over kinderbedden, klik hier

lees ook: zo tover je een badkamer om

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *