Hoe creëer je een sfeervolle kinderkamer?

muur van de kinderkamer

De muur van je kinderkamer….daar begint de inrichting mee!

Hecht jij veel waarde aan je woning? Dan is het prettig als je kindje ook een mooie kamer heeft! Waarschijnlijk vindt niet alleen jij dit belangrijk, maar vindt je kindje dit ook. De meeste ouders besteden daarom vrij veel aandacht aan de kinderkamer. Veel ouders richten de kinderkamer zelfs al in voordat hun kindje echt geboren is. We vertellen je graag hoe jij een kamer maakt die voldoet aan al jullie eisen! Zo vertellen we je bijvoorbeeld hoeveel invloed behang wel niet kan hebben op de kinderkamer.

muur van de kinderkamer

De muur van de kinderkamer

De muur van de kinderkamer is een erg belangrijk onderdeel. Waarschijnlijk hebben jullie ook erg lang nagedacht over de kleur van jullie woonkamer. De muur is natuurlijk ook een onderdeel dat de hele ruimte enorm kan beïnvloeden. De meeste ouders kiezen een roze kamer voor een meisje, en een blauwe kamer voor een jongen. Er zijn echter nog veel meer opties voor de muur. Ook hoef je de muur niet altijd te schilderen, een mooi behang kan zelfs nog mooier zijn. Pixers – behangrollen zijn bijvoorbeeld ideaal om de muur van je kinderkamer mee te behangen.

muur van de kinderkamer

Het bedje van je kind

Elke kinderkamer heeft natuurlijk een mooi kinderbedje nodig. Zonder bedje is de kamer dus nog niet compleet. Het bedje zal de ruimte grotendeels opvullen, het is dus belangrijk dat deze er mooi uit ziet. Veel ouders kiezen bijvoorbeeld voor een mooi wit bed. Roze en wit kan een erg mooie combinatie zijn, maar er zijn nog veel meer kleurencombinaties mogelijk. Een blauwe kamer met een oranje bedje kan ook erg mooi zijn. Het bedje moet uiteraard ook veilig zijn! Een gammel kinderbedje is absoluut niet oké. Besteed ook hier dus voldoende aandacht aan!

muur kinderkamer

Hoe richt je de kamer verder in?

Met alleen een bedje en gekleurde muren zal je kinderkamer er nog erg leeg uitzien. Veel ouders geven hun kinderen graag speelgoed, maar dit kan ook rommel veroorzaken. Wil je rommel voorkomen? Dan is het aan te raden om een speelgoeddoos te plaatsen. Een fotolijstje aan de muur zal de kamer natuurlijk al een stuk minder leeg kunnen doen lijken. Is er nog steeds erg veel ruimte over? Dan kan een tafeltje met stoelen een leuke toevoeging zijn. We kunnen je ook aanraden om een kastje en een mooi lampje in de kamer te zetten. Vooral het uiterlijk van de lamp kan een enorm verschil maken.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *