De babykamer, kleur zorgt voor rust en sereniteit

kleur

Met een baby op komst moet je een heleboel dingen regelen. Een van de leukste dingen is misschien wel het inrichten van de babykamer. Maar welke kleuren gebruik je? Je wilt natuurlijk dat je baby en jij zich fijn voelen in de kamer. De kleur kun je kiezen vanuit een bepaalde smaak, maar ook vanuit kleurenpsychologie. Lees in dit artikel hoe de verschillende kleuren je baby beïnvloeden.

Welke kleur kies je?

In de babykamer wil je graag dat het vooral rustig is, zodat je baby lekker slaapt en zich ook in een rustige omgeving bevindt als je baby wakker is. Ga je de kamer schilderen, dan is het belangrijk om goed na te denken over de kleur. Met kleur zorg je namelijk voor een stemming waarin rust en kalmte centraal staan. Denk hierbij vooral aan lichte en zachte kleuren. Lichtblauw staat bijvoorbeeld voor veiligheid en kalmte en lichtroze verwijst naar romantiek en zachtheid. Wil je liever een neutraal kleurtje? Kies dan voor mintgroen, dat staat voor kalmte en natuur.

Houd rekening met de lichtinval

Als je een kleur gaat kiezen voor de babykamer is het belangrijk dat je rekening houdt met de lichtinval. Dit heeft namelijk veel invloed op de kleuren in de ruimte. Staat de babykamer op het noorden? Kies dan vooral warme en lichtere kleuren, zonder zonlicht is het er namelijk snel donker. Staat de babykamer op het zuiden? Dan kies je voor koele en frisse kleuren, het zonlicht in de kamer zorgt namelijk al voor warmte.

Zelf schilderen of een schilder inhuren?

Tijdens het schilderen kunnen er verschillende stoffen vrijkomen die gevaarlijk zijn voor je baby. Neem daarom het zekere voor het onzekere en doe dit niet zelf. Maar wat kost schilderen per m2 nu eigenlijk? De gemiddelde schilder vraagt €30 – €35 per m2, maar je bent er dan wel van verzekerd dat het schilderen snel en netjes gebeurt en dat jij en je baby niet blootgesteld worden aan gevaarlijke stoffen. Verder kan een schilder leuke elementen zoals illustraties of kleurovergang toevoegen om je babykamer helemaal perfect te maken.

lees ook : van peuter naar kleuterkamer in drie stappen

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *