van babykamer naar kinderkamer

babykamer kinderkamer

een  kinderkamer inrichten, wat komt daar bij kijken

Er komt een dag en dan is je baby geen baby meer… Sommige moeders hebben met dat moment wel even moeite. Dat kleine, dat lieve, dat hulpeloze…het is voorbij, kleine kindjes worden groot.
Gelukkig brengt dat opgroeien ook weer zijn eigen smeltmomentjes mee. De eerste woordjes, de eerste stapjes…zien hoe je baby een mensje wordt, met een eigen willetje en een eigen karakter. Dat is voor iedere ouder toch ook weer fantastisch om mee te maken.

Maar met het opgroeien veranderen ook de “eisen”, die je spruit stelt aan zijn of haar kamer. Het wiegje was al ledikantje geworden en nu wordt ledikantje een groot bed! Voor menig kind een enorme overgang! Maar wat zijn ze er vaak trots op!
Voor jezelf ben je ook wel uitgekeken op de “zachtheid”, waarmee je een babykamer inricht. Met een kinderkamer inrichten kan je toch vaak wat stoerder en stouter zijn.

Niets is zo leuk als een kinderkamer inrichten.

Wanneer je bezig bent met de kinderkamer is de raambekleding vaak iets waar pas op het laatste moment aan gedacht wordt. En dat is jammer. Niet alleen bepaalt raamdecoratie een groot deel van de sfeer in de kinderkamer: goede raamdecoratie zorgt er ook voor dat het  ‘s avonds in het kinderkamertje donker genoeg is, zodat je kind rustig kan slapen. Echt goede raamdecoratie kan best duur zijn: maar daar staat tegenover dat het jaren en jaren mee kan gaan. Wat uiteindelijk voordeliger is en milieu vriendelijker! Als je wil dat je raamdecoratie lang meegaat, kies dan een niet te opvallende kleur, want: kleine kindjes worden groot en op een dag wordt de kinderkamer een tienerkamer.
maar gelukkig, die dag is nog een heel eind weg! Geniet voorlopig nog maar even van al het werk dat een kinderkamer inrichten nu eenmaal met zich meebrengt.

lees ook:
vakantie met de kinderen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *