je kind moet lekker slapen!

kind slapen

Hoe zorg je dat je kind goed slaapt?

Je kind heeft slaap nodig, dat weten we allemaal. Of zoals mijn schoonmoeder altijd zei: ”vroeg naar bed, dat is gezond. Voor de moeders”  Die waarheid zullen we allemaal bevestigen. Terwijl je peuter heerlijk Want als de kids in dromenland ligt, kan jij even rustig met een boekje op de bank. Dat is fijn bijkomen van een drukke dag.

Hoeveel slaap heeft je kind eigenlijk nodig?

Dat is natuurlijk per kind verschillend. Maar ruwweg kan je deze tijden aanhouden:

LeeftijdOverdag’s NachtsTotaal uren
1 week88,516,5
4 weken7915
3 mnd51015
6 mnd41014
9 mnd31114
12 mnd2,511,514
2 jaar1,2511,7513
3 jaar11112
LeeftijdTotaal uren
4 jaar12
5 jaar11,5
6 jaar11,5
7 jaar11
8 jaar11

Bron: www.slaapinfo.nl

matras

Behalve genoeg slaap is het natuurlijk ook belangrijk HOE je kind slaapt. Een goede matras is enorm belangrijk. Want een goede matras zorgt ervoor dat je kind uitgerust weer opstaat. Draai de matras ook af en toe om. En leg er zolang je kindje nog niet zindelijk is, een matras beschermer over. Die luiers houden niet altijd alles tegen! en dat kan…wat zullen we zeggen…ruiken?

En weet je hoe vervelend het is, een matrasje weer schoon te krijgen? Dan stop je vele malen liever even zo’n beschermhoes  in de wasmachine! Want dan is het zo gepiept.
Zorg ook voor voldoende frisse lucht in de slaapkamer. Elke dag even het raam open, is beslist geen overbodige luxe! Door frisse lucht slaap je lekker.

Veel knuffels in een bedje, ziet er natuurlijk gezellig uit. Maar vergis je niet: knuffels zijn ook behoorlijke stofnesten. Dus als jouw peuter het prettigste slaapt met alle knuffels om zich heen, zal je ook die af en toe een sopje moeten geven!
Als je zorgt voor goed hygiëne en een goede matras, dan heeft jouw kindje altijd een goede nachtrust!

lees ook je baby op de foto

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *