Ga los met ledlicht!

ledstrips

hoe pas je ledstrips toe in je kinderkamer?

Ik heb het er wel vaker over: hoe leuk ik het altijd vind om kinderkamers in te richten. Ik vind dat zo leuk omdat je zo fijn alles kan bedenken en doen, waar  jij en je kind maar zin in hebben. Je hoeft lekker geen rekening te houden met vragen als: waar zet ik de eettafel en passen er twee banken in het zitgedeelte?

Een bed, een kast en een bureautje passen altijd en daarna kan je je fantasie de vrije loop geven.
Dat hebben mijn kinderen en ik altijd gedaan, van een Mexicaanse kamer en een Lego kamer, naar een meisjes-meisjeskamer en een piratenhol…We deden het allemaal en nog wel meer.

Wat ik destijds niet tot mijn beschikking had waren ledstrips! Hadden die toen maar bestaan, ik had er wel raad mee geweten! Want ik deed het met gewone hanglampen en een schemerlampje.
Maar deze ledstrips geven de mogelijkheid tot indirecte verlichting en dat is zo mooi!

Hoe moet je je indirecte verlichting voorstellen? Denk bv aan het licht in treinen en bussen in de nacht: die lampjes zie je niet, je ziet wel dat de bus verlicht wordt. Ledlicht verstop je als het ware, zodat je de ledstrip niet ziet, maar het licht wel.
Je kan het prachtig een ledstrip 12 volt. in een kast met een glazendeur toepassen. Of in een hoekje van de kinderkamer, of achter de koof van de gordijnen.

Wat ik ook een heel leuke toepassing vind, en ook nog eens een heel handige, is de ledverlichting met bewegingssensor

Die plaats je onder het bed, of beter gezegd, die plak je tegen de bedrand aan. De verlichting  gaat aan als je het bed uitstapt en dat kan reuze handig zijn. Het voorkomt dat jij ( of je kind ) in het donker loopt te stommelen en misschien wel struikelt.

Nu kan ik me voorstellen dat je denkt: “mij niet gezien. Als er direct een lamp aan flitst midden in de nacht dat ik even naar het toilet moet, dan is  iedereen wakker” Dat hoeft dus helemaal niet ! Want een van de vele leuke dingen van ledverlichting is, dat je deze verlichting in vele kleuren kopen. Er zijn alleen al vier verschillende soorten wit. Voor een lamp die je even moet “bijlichten”, zodat je op weg naar het toilet niet  je nek breekt over een paar rondslingerende schoenen, kies je warm wit.

Natuurlijk zijn er niet alleen maar witte ledstrips te krijgen. Ze zijn er in alle mogelijke kleuren en die kleuren kan je nog mengen ook.

Zeker de wat oudere kinderen, die in de pubertijd komen, vinden dat helemaal het einde! Je maakt ze echt helemaal blij met een ledlicht met afstandsbediening Maak je eigen feestje: hoe gaaf is dat. (Ze doen het ook heel leuk in de tuin onder een parasol, het is maar een ideetje)

Voor de kosten hoef je niet bang te zijn, in aanschaf is een ledstrip niet duurder dan een gewone lamp. In gebruik, sterker nog ledstrips zijn erg energiezuinig. Hoe zuinig, dat hangt natuurlijk af van hoeveel strips je tegelijker tijd laat branden..

Kortom er is geen enkele reden, niet los te gaan met ledstrips

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *