De babykamer gezellig maken? Dat doe je zo!

,

Ben je druk bezig met het inrichten van de babykamer? Als de basis er is, kun je nadenken over de decoratie. Het is natuurlijk wel fijn als de babykamer er sfeervol uitziet. Maar hoe doe je dat, de babykamer gezellig maken? Dat kan op verschillende manieren. Wij helpen je op weg en sommen hieronder enkele tips voor je op!

Speelgoed

Speelgoed is niet alleen functioneel, maar heeft ook een leuke uitstraling. Het is daarom een aanrader om speelgoed toe te voegen aan de babykamer. Je kunt overwegen om een soort speelhoek te maken in de babykamer. Als je nog op zoek bent naar leuke speelmogelijkheden, neem dan een kijkje bij dit Hema speelgoed. Zorg voor een leuke mix aan opties, zoals knuffels, rammelaars, blokken en speelkleden. Investeer ook in een opbergmand, zodat je het speelgoed makkelijk kunt opruimen. Zo blijft de kamer netjes.

Voeg muurdecoratie toe

Heb je de muren geschilderd of heb je behang gebruikt voor je wanden? Dan ben je al een goed eind op weg. Echter is het mogelijk dat je muren er nog wat kaal uitzien. Om daar verandering in te brengen, is het een aanrader om muurdecoratie toe te voegen. Dit is een geweldige manier om de babykamer meer tot leven te brengen. Bij muurdecoratie kun je denken aan bijvoorbeeld foto’s in een mooie fotolijst, een schilderij, poster, muursticker, muurplank of muurkastje. Muurdecoratie helpt je erbij om de muren te pimpen.

Zachte verlichting

Verlichting is ook belangrijk in de babykamer. Als je de ruimte graag sfeer geeft, is het slim om sfeerverlichting toe te voegen. Zoals de naam al aangeeft, is dit verlichting die voor sfeer in een ruimte zorgt. Denk hierbij aan kleine lichtbronnen, zoals dimbare lampen, een nachtlampje of een lichtslinger. Vermijd te fel licht, maar kies juist voor zachte verlichting. Het is een aanrader om zachte verlichting te combineren met basisverlichting, zodat je het licht kunt afstemmen op het moment.

Leuke accessoires

Accessoires zijn een must om de babykamer sfeervol te maken. Er zijn tal van leuke accessoires die je kunt toevoegen om een gezellige ruimte te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een vloerkleed, plant, sierkussen en schilderij. Door accessoires toe te voegen, wordt de ruimte levendiger en voorkom je dat het er saai uitziet.

Deze tips hierboven helpen jou met het gezellig maken van de babykamer. Als de ruimte er leuk en sfeervol uitziet is dat niet alleen fijn voor de baby, maar ook voor jou als ouder. Maak er daarom iets moois van!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *