4 Tips voor een prachtige kinderkamer met daglicht

,

Verwacht je een baby? Dan is het tijd om na te denken over de verlichting in de babykamer. Lampen maken de kamer mooi en zijn natuurlijk super functioneel. Toch moeten we niet meteen nadenken over welke lampen we overal willen gebruiken. We zouden zoveel mogelijk gebruik moeten maken van natuurlijk licht. Dit is namelijk goed voor de gezondheid en bespaart een hoop energie. Hoe krijg je voldoende licht in de kamer? Lees hier!

Laat natuurlijk daglicht binnen

Niks is mooier dan het licht dat van boven naar binnen schijnt in een kinderkamer. Dit natuurlijke licht zorgt ervoor dat kleuren en materialen tot leven komen en hierdoor krijg je weer een gezellige en warme sfeer. Een goede manier om dit mooie licht binnen te laten, is door velux dakramen te plaatsen. Deze ramen passen perfect in schuine daken en laten lekker veel daglicht binnen. Heb je een plat dak? Dan zijn lichtkoepels of platdakramen een prima keuze. Zo maak je van de kinderkamer een heerlijke plek waar je kind graag zal spelen en zich helemaal thuis voelt.

Kies voor rustige kleuren

In een kinderkamer zijn de meubels en speelgoed vaak al vrolijk en kleurrijk. Om alles mooi in evenwicht te houden, kun je het beste de muren in lichte kleuren schilderen. Lichte kleuren zorgen er samen met het zonlicht voor dat de kamer groter en lichter lijkt. Een leuke tip: kies voor multifunctionele meubels. Denk aan een bankje waar je ook op kunt slapen, een stoeltje dat als nachtkastje dient, of een matras bovenop een speelgoedkist als extra zitplek. Zo gebruik je de ruimte in de kamer slim en profiteer je maximaal van het daglicht.

Zorg voor bescherming

De kinderkamer moet veilig en niet te warm zijn, vooral in de zomer. Een makkelijke manier om de kamer koel te houden, is door zonwering te gebruiken, zowel aan de binnen- als buitenkant. Zonwering houdt niet alleen de zon buiten, maar zorgt ook voor een donkere, gezellige kamer. Op die manier houd je de kamer lekker koel, zodat je kind er fijn kan spelen en slapen.

Kies ook voor indirect licht

Toch hebben we ook kunstmatig licht nodig voor bepaalde taken. Voor een babykamer is het belangrijk dat dit licht kalm en ontspannend is. Kies dus voor zacht en indirect licht. Gebruik een lamp met een zachte gloed in je plafondlamp. Plaats ook een wandlampje bij de commode en een nachtlampje bij het bedje. Zo hoef je ’s nachts niet de grote lamp aan te doen voor het verschonen of voeden, en blijft je baby rustiger. Zorg dat je de lampen kunt dimmen. Dan heb je helder licht als je overdag de baby verschoont, en zacht licht voor de nachtelijke voedingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *