Kerstkaarten maken

kerstkaart

kerstkaart, zelf maken,gewoon een heeel goed idee!

 We wuiven de Sint uit, het is een wonder dat het gelukt is om – in tijden van Corona – toch nog leuke sinterklaasfeesten te vieren. Daar kunnen we allemaal met trots op terug kijken.
En nu…op naar de kerst.

Voor een werkende moeder met jonge kinderen, zijn dit echt tijden waarin je overuren draait. Maar aan de andere kant: het is ook een super gezellige tijd. Ondanks al het rennen en regelen wat ik in die weken deed, had ik er nooit een minuut van willen missen. Onthoud dat lieve mede-moeders als je aan het eind van een lange dag, zucht ”waar doe ik het allemaal voor” (en zet ook manlief aan het werk) Dus…. bestel de c5 envelop of als je dat prettiger vindt de c4 envelop, dat kan natuurlijk net zo goed zolang je ze maar in een leuk kleurtje koopt ! Dan vertel ik je ondertussen waarom ik altijd de moeite nam om kerstkaarten zelf te maken. En waarom jij dat ook zou moeten doen

 3 Redenen om zelf kerstkaarten maken.

1 Geld

Vroeger waren kerstkaarten best wel prijzig, dus het scheelde gewoon veel geld. Nu koop je voor de spreekwoordelijke sch*** en drie knikkers, dozen vol kerstkaarten, alleen…die heeft iedereen al! En daarom zijn reden 2 en drie onverminderd nog steeds van kracht.

2 Persoonlijk

Er is echt helemaal niks persoonlijkers dan een zelfgemaakte kerstkaart krijgen, dat vind iedereen leuk.
Daarom begin ik ook met gekleurde enveloppen dat valt lekker op en als je kind dan in de klas al die vrolijke groene, rode of voor mijn part paarse enveloppen uit deelt, voelt hij zich echt heel trots!
Nog een kerststikker met een bolle kerstman of een jolig rendier en klaar is kees.
De stickers op de envelop plakken is een heel mooi werkje voor de jongste!

3 Gezellig en sociaal

Niet denken “enikhebhetalzodruk” en”ikmoetalzoveel” ga twee uur met je kinderen om tafel zitten en leer ze niet alleen knutselen, maar ook iets maken voor een ander! Want kerstmis is het feest van samen en voor elkaar. Ik heb meegemaakt dat kinderen maar aan een paar andere kinderen een kerstkaart gaven. Dat vond ik zo sneu voor de koters die niks kregen…Mijn kinderen, knipten en plakten en gebruikten overvloedig de glitterstiften, tot we voor alle klasgenoten een kaart hadden.
Over design maakten we ons niet druk. Veel glitter en veel plaatjes. Het werd zwaar gewaardeerd.


Heus geloof een oude rot in het vak: het hoeft allemaal niet regelrecht op Pinterest te komen. Het hoeft helemaal niet Instagram-waardig. Het enige wat moet is dat het met liefde en plezier gemaakt is !
Soms is het leven heel eenvoudig

Fijne kerst en vergeet niet te genieten!

lees ook eens door regen en wind

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *