405 miljoen kinderen zijn sinds begin coronacrisis niet meer naar school gegaan

,
nieuws

Inmiddels is het twee jaar geleden dat de coronacrisis uitbrak. In de meeste landen zijn de zaken inmiddels onder controle. Des te erger dat in 23 landen de scholen nog steeds niet volledig geopend zijn. Het gaat om – onder andere – Afghanistan, China en Indonesie.

Unicef geeft  aan dat het lot van niet naar school kunnen zo’n 405 miljoen kinderen treft.

Het zal je niet verbazen maar het zjn vooral kinderen uit landen waar de lonen laag zijn, die dit lot treft. Het rapport Are children really learning? stelt dat wereldwijd zo’n 147 miljoen kinderen de afgelopen twee jaar meer dan de helft van hun fysieke scholing hebben gemist.

Niet alleen zijn er landen waar de scholen dicht blijven, er zijn ook veel landen waar de schooldeuren wel open gaan, maar de kinderen net terug komen. In Liberia bijvoorbeeld kwam maar 43 % van de leerlingen terug, toen de scholen weer open gingen.
en Liberia is niet het enige land waar dat gebeurt. Het aantal niet-schoolgaande kinderen in Zuid-Afrika verdrievoudigde volgens UNICEF van 250.000 naar 750.000 leerlingen tussen maart 2020 en juli 2021.

 In Oeganda en Malawi is het al niet veel beter. In Malawi steeg met name de uitval onder de meisjes. 6, 4  % van de meisjes gingen voor de Corona crisis niet naar school. Inmiddels is dat aantal gestegen naar 9,5 %.
Ook in Kenia gingen er minder kinderen naar school, sinds het weer mag. Ook daar is het opvallend dat er veel minder meisjes terug gaan naar school (8% van de jongens blijft weg en twee keer zoveel meisjes)

Alles bij elkaar opgeteld gaat wereldwijd 11 % van alle kinderen niet naar school.

En van de kinderen die wel naar school gaat, gaan  lang niet alle kinderen elke dag. Tel daar nog eens het gebrek aan goede leerkrachten en leermiddelen ( boeken, schriften, een schoolbord) bij op en je ziet dat het wereld wijd niet best gaat met de scholing van de jeugd.

De grootste veroorzaker van dit probleem is armoede: kinderen moeten helpen geld verdienen, anders is er niets te eten

bron NU

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *