Ontdekkingstocht door Cynthia Poen

ontdekken

een peuter die de werels aan het ontdekken is

Ik heb een dot van een buurmeisje, ze is blij, slim en snoezig. Vanuit onze achtertuin hoor ik haar dagelijks gezellig kletsen, haar woordenschat groeit met de dag. Nu zijn de woordjes papa en mama favoriet, en ojee. Te pas en te onpas komt de ojee langs, ik gniffel zachtjes om haar gekeutel.

Ja en nee zijn hoor ik ook heel regelmatig, en dan vooral de nee, die hartgrondig en met enige regelmaat vanuit haar tenen wordt gebezigd. Deze jongedame weet haar tegenzin een hoop hartstocht mee te geven 🙂 Maar ze is vooral gezellig, deze leukerd, en ze kan giechelen als de beste. 

Zonder dat ik haar zie hoor ik aan haar oh’s en ah’s hoe die dagelijkse wereld een constante belevenis is. Het is een aaneenschakeling van nieuwe ontdekkingen, en dat is keihard werken voor zo’n wurm.

Af en toe slaat ze na het wandelen met pap en mam iets eerder af en staat ze voor mijn voordeur. Dan krijg ik een grote glimlach, en vaak ook een dikke knuffel. Parmantig stapt ze dan mijn voordeur drempel over en bewondert ze de speelgoedversies van de VW-campers die op dat ene richeltje in mijn gang staan. De knuffel uit dat kerstpakket die een plekje op de trap kreeg weet ze inmiddels ook te vinden. 

ze gaat door met de werld ontdekken

Daarna volgt een rondje door de woonkamer, wijzen we samen naar de vogeltjes in de tuin en als ze tevreden is vertrekt deze eigenwijze dame weer richting haar eigen paleis. Ze is dol op de glijbaan, haar roze bal en is al razend rap met haar stofzuiger, geen hoekje slaat ze over. Bellenblazen mondt altijd uit op een uitgebreide giechelsessie, iets in de prullenbak gooien vind ze een feest en ze is razend gul. Spelen, kletsen, slapen, eten, ontdekken en dat alles onveranderlijk met een grote glimlach.

Had ik al gezegd dat ik geniet van dat lieve grietje 🙂 Het is elke dag oprecht een cadeautje om deel uit te maken van haar wondere wereld.

Meer lezen van Cynthia? Vind ze leuk!

lees ook: alcohol en zwangerschap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *