fbpx

Een gedenkwaardig begin van onze vakantie – door Shirl

11 september 2018| door: Shirl |2504 Views|12 Comments
Een gedenkwaardig begin van onze vakantie – door Shirl

Vanaf de achterbank klinkt een alarmerend bericht: “Ik moet bijna spugen!”. Voordat ik me omgedraaid heb maken de geluiden al duidelijk dat er geen redden meer aan is. Een, letterlijk, spetterend begin van onze vakantie.

 Frisse lucht

Met nog maar vijf minuten rijden tot onze bestemming gaat het mis. Onze verwachting van een relaxte aankomst vervliegt gelijktijdig met de frisse lucht in de auto. In plaats van een kop koffie of thee staat er een emmer sop klaar bij aankomst. Zo kunnen we gelijk aan de schoonmaak beginnen. Onze gastvrouw blijft angstvallig uit de buurt van de auto. En wees eerlijk, geef haar eens ongelijk.

Snel uitgepakt

Terwijl manlief alvast begint aan het reinigen van de bekleding zet ik ons Aapje onder de douche. Vervolgens ga op zoek naar schone kleding. In alle haast worden alle tassen uit de auto gehaald en naar binnen gebracht. De kledingstukken van vijf man vliegen letterlijk om de oren tot ik vind wat ik zoek. Ondertussen is ons moppie schoon en gewassen. Dus de kleine dame onder de douche vandaan. Na het aankleden laat ik haar, eenmaal weer fris en schoon, over aan de zorgen van onze gastvrouw.

Satéprikkers

Ondertussen is man met de auto al wat gevorderd, maar extra hulp is altijd wenselijk. Het autostoeltje van onze jongste is een van de doelwitten geweest. Rücksichtslos gooi ik een plons water met zeepsop erover en begin aan het grove poetswerk. Liever schoon en vlekkerig dan meurend en vies!. In het ergste geval zal het tijd worden voor een nieuwe zitverhoger. Ik vind het prima allemaal en leef me flink uit.

In de auto zelf is secuur werken van hogere prioriteit. Met vochtige doeken uit de emmer met sop voor de grote vlakken en satéprikkers voor alle moeilijk bereikbare plekken (enig idee hoeveel onmogelijke randjes en hoekjes een portierbak heeft?) weten we een en ander schoon te krijgen. Op ons boodschappenlijstje wordt textielreiniger bovenaan genoteerd. Het zou leuk zijn als we ook hier alle vlekken wegkrijgen.

Gedenkwaardig

Bijna een uur later, met het stoeltje drogend in de zon en de wasmachine draaiend op de achtergrond, keert de rust weder. De kinderen hebben een plekje gevonden, te drinken gekregen en zijn lekker aan het knutselen.

We geven onze vrienden een dikke knuffel en zakken neer op de tuinstoelen. Gezamenlijk drinken we een kop thee op het begin van deze vakantie, een vakantie die nu al meer dan gedenkwaardig is!

lees ook : uitlaatgassen graag !

12 Comments on this topic

  • Avatar

   Jezz

   11 september 2018 at 1:26 pm

   Ooh jeetje, geen fijn begin van de vakantie! Hier gelukkig nog nooit meegemaakt.

  • Avatar

   Balou

   11 september 2018 at 3:28 pm

   Fijn dat de rust weer terug is!

  • Avatar

   Danielle

   11 september 2018 at 3:55 pm

   Wat super sneu om zo te moeten beginnen aan je vakantie. Gelukkig is alles weer lekker fris en kun je toch je vakantie lekker beginnen. Met een beetje teamwork kom je er wel 🙂

  • Avatar

   Laura

   11 september 2018 at 6:39 pm

   Haha, dat is zeker een aparte manier om je vakantie te starten hé! Bij mij eindigt elke vakantie zo, met een grote poetsbeurt van het huis eenmaal we terug thuis zijn!

  • Avatar

   Leslie

   11 september 2018 at 7:05 pm

   Zo herkenbaar, niet bij mijn kinderen, nee, maar zelf was ik als kind altijd snel ziek in de auto. Er zijn hier héél vaak plotse noodstops gemaakt aan de kant van de weg.

  • Avatar

   Danielle Piscaer

   11 september 2018 at 9:44 pm

   Oh oh oh, dan heb je wel een vakantie nodig om weer bij te komen ;-)..

  • Avatar

   Sherry

   12 september 2018 at 1:35 am

   Heel fijn dat er weer rust is. Wij werden ook vaak ziek en moesten spugen als we op reis waren. Onze ouders hadden hun handen vol. Gelukkig werd her minder toen we ouder werden.

  • Avatar

   Lianne

   12 september 2018 at 12:29 pm

   Oh nee, wat een ellende! Hopelijk ging het daarna beter met haar en hebben jullie een fijne vakantie gehad!

  • Avatar

   íngrid

   12 september 2018 at 12:41 pm

   hier ook een dochter met wagenziekte. heb nu pilletjes die lijken te helpen. en afleiding helpt

  • Avatar

   An

   12 september 2018 at 8:29 pm

   Waarschijnlojk een verhaal dat geregeld verteld zal worden 🙂

  • Avatar

   Kaat Krabbel

   17 september 2018 at 4:39 pm

   ai dat is een akelig begin van de vakantie.
   gelukkig weten jullie van aanpakken en is het allemaal goed gekomen
   Een begin van de vakantie om nooit meer te vergeten 🙂

  • Avatar

   Stefaan De Winter

   18 september 2018 at 8:50 am

   De vakantie had een valse start maar al bij al is het toch goed gekomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *