Een gedenkwaardig begin van onze vakantie – door Shirl

auto

Vanaf de achterbank van de auto klinkt een alarmerend bericht: “Ik moet bijna spugen!”. Voordat ik me omgedraaid heb maken de geluiden al duidelijk dat er geen redden meer aan is. Een, letterlijk, spetterend begin van onze vakantie.

 Frisse lucht

Met nog maar vijf minuten rijden tot onze bestemming gaat het mis. Onze verwachting van een relaxte aankomst vervliegt gelijktijdig met de frisse lucht in de auto. In plaats van een kop koffie of thee staat er een emmer sop klaar bij aankomst. Zo kunnen we gelijk aan de schoonmaak beginnen. Onze gastvrouw blijft angstvallig uit de buurt van de auto. En wees eerlijk, geef haar eens ongelijk.

Snel uitgepakt

Terwijl manlief alvast begint aan het reinigen van de bekleding zet ik ons Aapje onder de douche. Vervolgens ga op zoek naar schone kleding. In alle haast worden alle tassen uit de auto gehaald en naar binnen gebracht. De kledingstukken van vijf man vliegen letterlijk om de oren tot ik vind wat ik zoek. Ondertussen is ons moppie schoon en gewassen. Dus de kleine dame onder de douche vandaan. Na het aankleden laat ik haar, eenmaal weer fris en schoon, over aan de zorgen van onze gastvrouw.

Met satéprikkers de auto schoonmaken

Ondertussen is man met de auto al wat gevorderd, maar extra hulp is altijd wenselijk. Het autostoeltje van onze jongste is een van de doelwitten geweest. Rücksichtslos gooi ik een plons water met zeepsop erover en begin aan het grove poetswerk. Liever schoon en vlekkerig dan meurend en vies!. In het ergste geval zal het tijd worden voor een nieuwe zitverhoger. Ik vind het prima allemaal en leef me flink uit.

In de auto zelf is secuur werken van hogere prioriteit. Met vochtige doeken uit de emmer met sop voor de grote vlakken en satéprikkers voor alle moeilijk bereikbare plekken (enig idee hoeveel onmogelijke randjes en hoekjes een portierbak heeft?) weten we een en ander schoon te krijgen. Op ons boodschappenlijstje wordt textielreiniger bovenaan genoteerd. Het zou leuk zijn als we ook hier alle vlekken wegkrijgen.

Gedenkwaardig

Bijna een uur later, met het stoeltje drogend in de zon en de wasmachine draaiend op de achtergrond, keert de rust weder. De kinderen hebben een plekje gevonden, te drinken gekregen en zijn lekker aan het knutselen.

We geven onze vrienden een dikke knuffel en zakken neer op de tuinstoelen. Gezamenlijk drinken we een kop thee op het begin van deze vakantie, een vakantie die nu al meer dan gedenkwaardig is!

lees ook : uitlaatgassen graag !

12 antwoorden
 1. Danielle zegt:

  Wat super sneu om zo te moeten beginnen aan je vakantie. Gelukkig is alles weer lekker fris en kun je toch je vakantie lekker beginnen. Met een beetje teamwork kom je er wel 🙂

  Beantwoorden
 2. Laura zegt:

  Haha, dat is zeker een aparte manier om je vakantie te starten hé! Bij mij eindigt elke vakantie zo, met een grote poetsbeurt van het huis eenmaal we terug thuis zijn!

  Beantwoorden
 3. Leslie zegt:

  Zo herkenbaar, niet bij mijn kinderen, nee, maar zelf was ik als kind altijd snel ziek in de auto. Er zijn hier héél vaak plotse noodstops gemaakt aan de kant van de weg.

  Beantwoorden
 4. Sherry zegt:

  Heel fijn dat er weer rust is. Wij werden ook vaak ziek en moesten spugen als we op reis waren. Onze ouders hadden hun handen vol. Gelukkig werd her minder toen we ouder werden.

  Beantwoorden
 5. Kaat Krabbel zegt:

  ai dat is een akelig begin van de vakantie.
  gelukkig weten jullie van aanpakken en is het allemaal goed gekomen
  Een begin van de vakantie om nooit meer te vergeten 🙂

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *