We mogen weer! Kerstdiner op school

Kerstdiner op school

Na een paar jaar door omstandigheden geen uitgebreid kerstfeest op school, mag het dit jaar weer, het kerstdiner op school.

Waarschijnlijk voor de meeste ouders erg herkenbaar. En ieder jaar weer lastig. Wat ga je maken dit jaar? Ga je voor makkelijk of juist uitgebreid? En het oog wil natuurlijk ook wat.

Kerstdiner op school


De laatste schoolweken voor de vakantie zijn druk. Zowel voor de kinderen, leerkrachten en ouders. Een kerstborrel hier, een kerstviering daar en tussen al het hollen en vliegen door, wordt van de ouders verwacht dat ze ook nog wat lekkers op tafel zetten tijdens de kerstviering op school.
Bij ons op school vieren ze kerst op donderdagavond voor de kerstvakantie met een kerstdiner. Een week van tevoren krijgen ouders een briefje mee waarop ze zelf 3 dingen mogen invullen die ze willen maken. Dit briefje wordt weer ingeleverd op school. De leerkracht kiest van elk kind 1 gerecht uit, zodat er een gevarieerd menu ontstaat. Gelukkig mag je dus wel een beetje zelf kiezen wat je maakt.
Ik heb ook gehoord dat er op scholen door de juf een menu wordt samengesteld en je dan als ouder mag invullen wat je maakt.

Wat maak jij voor het kerstdiner?


Je kunt het jezelf natuurlijk zo moeilijk of zo makkelijk maken als je zelf wilt. Dus een ouder die op de dag van de kerstviering moet werken kiest waarschijnlijk voor een makkelijker gerecht dan een ouder die vrij is.
Sommige scholen hanteren een gezond beleid en verwachten alleen gezonde gerechten tijdens het kerstdiner. Onze school is hier wat losser in, het is tenslotte feest!
Een paar jaar geleden maakte ik een courgette cake, klinkt leuk en ik vond het lekker. Helaas werd er door de kinderen op school amper van gegeten.
Nu wil het, dan we op de dag van het kerstdiner op school, mijn zoon ook een ‘meezwemles’ heeft. Dit betekend dat ik als ouder mee mag zwemmen tijdens zijn laatste zwemles voor de kerstvakantie. Harstikke leuk natuurlijk! Maar dit betekend wel, dat we na zwemles binnen een uur in nette kleding en met feestelijke hapjes op school moeten zijn. Daarnaast is er voor de ouders een stamppot buffet, dat ook door ouders gemaakt zal worden.
Ik kies dit jaar dus voor makkelijk! Iets wat ik ’s ochtends als kan voorbereiden en niet warm hoeft te zijn.
Bijvoorbeeld vrolijke spiesjes met wat gezonde en lekkere dingen er aan. Of cupcakes die mijn tiener na schooltijd zelf mag versieren, dat vindt zij leuk om te doen. En ik vind dat mijn kinderen best ook een steentje kunnen bijdragen aan hun kerstdiner.

Bij de kinderopvang hadden we een kerstborrel waar ik als lid van de oudercommissie ook iets lekkers mocht maken.
Ik koos voor knakworst in bladerdeeg, wat ik opmaakte in de vorm van een kerstboom. Leuk en lekker. Vooral mijn eigen peuter heeft hier met smaak van gegeten.

Wat ga jij maken voor het kerstdiner op school van jouw kind?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *