In shape na je zwangerschap

in shape

In shape na je zwangerschap.

Voor we het hier over in shape na je zwangerschap gaan hebben even een paar dingen:

Kijk met liefde naar je lijf. Je hebt vast en zeker geen kick-ass billen en taille meer. In plaats daarvan heb je een bad-ass baby! Dat heeft dat lijf van jou maar mooi voor elkaar gekregen. Wees trots !
Kijk niet naar Instagram en als je het wel doet, zing dan zachtjes: Photoshop maakt alles mooier, mooier, Photoshop maakt alles mooier dan het is…

Wat ik bedoel te zeggen is: Laat je niet gek maken door sterren en royalty’s die 6 uur na de bevalling er uitzien of ze nooit zwanger zijn geweest. Die de indruk wekken dat in shape na de bevalling in drie vingerknippen voor elkaar is. Alsof ze tijdens het baren niet alleen het kind uitpoepten, maar tegelijkertijd ook al die overtollige kilo’s…..

Maar goed, laten we eerlijk zijn, het zou fijn zijn als je op niet al te lange termijn, weer eens gewoon in de kleren kon. Je skinny jeans, je leuke blousejes, ze lachen je allemaal tegemoet vanuit de kast.
Als de appels uit het sprookje van Vrouw Holle: pluk ons, pluk ons…

Waar moet je op letten als terug in shape wil

De eerste drie maanden moet je echt geen gekke, stoere dingen doen. Wat je wel kan doen zijn lichte oefeningen. Die zijn zelfs heel goed voor, ze helpen je ook met weer wat conditie op te bouwen.
Dit is wat mag en kan

0-6 weken: de bijkomen tijd

In deze periode begin je nog niet echt met trainen om weer in shape te komen. Je doet heel lichte oefeningen, een soort van vingeroefeningen zou je kunnen zeggen. Voorbereidende oefeningen. Bijvoorbeeld

Wandelen
Buikspier oefeningen
Hiptrusts

7-12 weken: de voorzichtig aan periode

Nu mag je heel langzaam en rustig wat meer van je zelf eisen. Langzaam ( heel langzaam begin je met opbouwen. Nu begin je echt wel een beetje in shape te komen !! Je kan denken aan:


Yoga
Zwemmen
Pilatus
Trainen met lichte gewichten

13 + weken: de er mag steeds meer periode

Je kan nu langzamerhand gaan uitbreiden naar je oude ritme (als je dat al had…) En nu zal het niet meer lang duren of je bent helemaal in shape( of op zijn minst een beetje…

Tip

Natuurlijk heb je de eerste periode helemaal geen tijd om naar de sportschool te gaan. Moet je ook helemaal niet doen! Op het internet zijn miljoenen apps te vinden met work-outs. Zoek er eentje uit die bij je past en die niet langer dan 5 minuten duurt. Die doe je elke dag voor je gaat douchen.
Werkt als een trein ( hier spreekt ervaring!)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *