Domino Day komt terug !!

domino day

Domino Day …..Wat hebben we, zoonlief, zijn vader en ik, aan de buis geplakt gezeten als het weer de grote domino dag was. Vallen de stenen, of vallen ze niet?

Is Domino Day aan leeftijd gebonden

Inmiddels is zoonlief er wel een beetje te oud voor, aan de andere kant, er zijn mensen die hun hele leven gefascineerd blijven door het bouwen met dominostenen….
Heel vroeger, toen ik nog een lief klein meisje was, vond ik het op een rijtje zetten van de dominostenen uit het doosje en ze dan om tikken, veel leuker dan dat hele spelletje…

Het leuke aan Domino Day vond ik destijds dat het enorm inspirerend was, voor bouwlustige kinderen. In dit geval zoonlief.

de domino auto

In de periode rond de uitzending van Domino D Day, werd er gebouwd en gedaan. De domino banen die in het huis werden aangelegd, konden de concurrentie met de tv uitzending, weerstaan. Nou ja, bijna. De collectie stenen werd – logischerwijze – steeds  groter. Ooit vervulde ik een diepe wens: een domino auto. Het zag er geweldig uit: op een autootje kon je een stapel stenen laden en met een druk op de knop, plaatste je een steen. Ervaren moeders weten nu wat er gaat komen: het was niks….met de hand domino stenen plaatsen bleek veel sneller en beter te gaan. Mocht het weer een hype worden allemaal, dan ben je gewaarschuwd.

Hoewel die Domino Day een hype was, die miljoenen kijkers naar de buis lokte (en eerlijk het was ook fascinerend om naar te kijken ), viel het me wel op dat zoonlief in zijn klas een van de weinige was, die zelf actief bouwde en installaties ontwierp, waarmee het volgende bouwsel omgegooid kon worden. Ik zei net: zijn collectie dominostenen groeide en nu snap je waarom.

Op de basisschool had hij een vriendje waarmee hij uren bouwde. Het vriendje had een moeder die het niet prima vond om 3 dagen met opgetrokken benen door de gang en huiskamer te lopen, dus ze bouwden hier. Super gezellig.
Op de middelbare school vond hij een andere makker, die verslaafder dan hij was: die jongen heeft nog mogen helpen bij de opbouw. (ik zei al, voor sommigen stopt het virus nooit.) Toen zoonlief 15 was, hield de belangstelling op. Ik geloof dat hij niet eens gemerkt heeft, dat het niet meer on-line is…

ik gun…..

Maar ik gun heeeel veel jongetjes tussen de 7 en de 15 jaar, enorme veel lol met grote domino bouwwerken die op het juiste moment in elkaar storten!!

PS: roze koeken helpen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *