Zo mooi als een prinsesje na de bevalling.

mooi na de bevalling

Zo mooi na de bevalling, dat willen we allemaal diep van binnen…

Denk je bij jezelf wel eens stiekem: ik wilde dat ik Kate was? Met een heel hofhouding achter je is het geen kunst er 2 weken na je bevalling al weer stralend uit te zien,  zo kan  ik het ook???

Met deze tips zie jij er na je bevalling net zo stralend uit als een prinses ( en dat zonder hofhouding!)

Mooi van buiten:

1. je lichaam is veranderd: zorg dat je kleding daar bij past

Zo net na je bevalling past je normale kleding nog niet meteen, maar je zwangerschapskleding ben je helemaal zat en die zijn bovendien veel te wijd.
Trakteer je zelf op een nieuw kledingstuk( liefst iets wat je kan wikkelen of met elastiek. )  En kijk vriendinnen lief aan, of zij niet iets te leen hebben voor deze periode. De kringloopwinkel kan ook uitkomst bieden

2. Vergeet je ondergoed niet!

Zodra je van die afschuwelijke kraamverbanden af bent en je dus niet meer in een degelijke slip hoeft rond te lopen, schaf je een mooi sexy lingeriesetje aan. Je borsten zijn erg veranderd en hebben steun nodig. Dus een nieuwe bh heb je in ieder geval nodig. En een prinsesje schaft dan onmiddellijk een setje aan ( of twee )

3. Een nieuwe coupe

In de eerste paar weken ben je soms al blij als je er toe komt je haren te wassen.
Snel een borstel erdoor en klaar is kees. Maak een afspraak en zoek een oppas en laat heerlijk je haar doen. Moet jij eens zien: dan voel je je echt een prinses.

Mooi na de bevalling: Reserveer de badkamer!

4. Uhmmm,..,haren….

Reserveer de badkamer, grijp je ladyshave en onthaar de hele boel! Niet schrikken van de haren die je op je benen aantreft: je had de laatste weken andere zaken aan je hoofd! Maar nu zijn je benen echt aan de beurt. En oké…misschien heeft een prinses 3 hofdames die haar benen ontharen….

5. Smile!

Iedereen is mooier wanneer ze lacht. Een oud gezegde is dat een kind een tand kost, En vroeger zat daar wel enige waarheid is. Hoe het ook is: even langs de tandarts kan geen kwaad.

6. Douchen

Je hebt er misschien wel zin in, maar de sauna: daar komt het nog niet zo van. Maar wat is er mis mee, om eens sauna/wellness in je eigen douche te spelen.
Met een heerlijke scrub en onverantwoord lang douchen? Vergeet niet je na afloop in te smeren met een heerlijke bodylotion. ( je hebt er vast wel een gekregen  tussen de kraamcadeaus )

7. Beweeg!

Je denkt misschien: bewegen: ik ben de heel dag al in de weer! Ik zit geen moment,ik heb geen tel voor mezelf! Dan is dat het juiste moment om het kind in de wagen te leggen en een uurtje te gaan wandelen. Van frisse lucht en beweging word je heel erg mooi na de bevalling! ( ervoor trouwens ook)

Mooi van binnen

8.Doe iets!

Voor je het weet zit je binnen en ben je zelf een flessenwarmer geworden.
Dus daag je zelf uit, Verzin iets wat je zo leuk vind dat je er wekelijks het huis voor uit wil. Het fijnste is als je lichaam en geest te gelijk kan uitdagen:yoga bv of buikdansen.

9. Vergeet je passie niet

Zelfvertrouwen is sexy. Wanneer je iets doet waar je goed in bent geeft dat je zelfvertrouwen. Ga weer schrijven, fotograferen of zingen. Wat het ook is waar jij blij van werd al voor je baby geboren werd, ook al is het maar af en toe een half uurtje.

10 . Draag hakken!

Je slippers, je toffels, die ouwe afgetrapte basketbal schoenen het zit zo lekker, je trekt het zo makkelijk aan. En wat wil je ook, je loopt de heel dag door het huis te rennen.. Toch….als de kleine even ligt te pitten, zou je eens, heel even, je superhoge stilettokillers aan moeten trekken….
Voor dat sexy gevoel.

en tenslotte…

11. Voeg een beetje glitter toe
Glitters en glimmers kunnen je dag helemaal maken, je wordt er vrolijk van en ze maken je outfit compleet. Of het nu een subtiel speldje in je haar is, een leuke ketting of zelfs een glittershirt, ze laten je allemaal schitteren en doen wonderen voor je stemming en maken je mooi na de bevalling.

12. What comes around ….

Wie goed doet, goed ontmoet en van aardig doen wordt je blij. En als je blij bent,wordt je mooi. Dus…..kijk om je heen en doe een goede daad.

13.Spiegeltje, spiegeltje…

Nee je bent de boze stiefmoeder niet, je kijkt zelfs veel te weinig in de spiegel.
Als je nu toch nog bezig bent een dag ritme te vinden, maak er dan gelijk een goede gewoonte van om dagelijks even voor de spiegel te gaan staan.E en heel klein beetje lippenstift, een kam een vleugje mascara…en jij voelt je weer helemaal prinses

14. Kijk naar je baby

En als je niet blij wordt van wat je in de spiegel ziet, kijk dan naar je kindje! Wedden dat je begint te stralen?? En daar word je pas echt mooi van! Mooier dan de mooiste prinses!

lees ook: een prinsesenaam voor je dochter
of wees even serieus : diastase na je bevalling

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *