Je figuur terug na de zwangerschap.

figuur terug

Je figuur terug, na je zwangerschap, dat wille we allemaal, vin-je-ut-gek

Het lijkt soms wel of je direct na je bevalling je oude figuur terug moet hebben! Topmodellen en celebrities lijken daar moeiteloos in te slagen. En deze dames hebben ook in het geheel geen last van stuwing en slapeloze nachten. Binnen 24 uur na hun bevalling lijken ze hun figuur helemaal terug te hebben.

Geloof jij het? Ik niet !

Nu kun je zeggen: fijn voor hen, als zij binnen een week weer tip top in form over de catwalk willen paraderen, dan moeten ze dat fijn zelf weten……..Maar toch, laten we eerlijk zijn: het steekt. Ook al geloof je er niks van en verdenk je ze van fotoshoppen… Als jij al 3 dagen nauwelijks uit je huispak bent geweest, omdat-het-zo-lekker-zit, je haar een vogelnest is en die kilos’s zitten er duidelijk zichtbaar nog aan, dan helpt zo’n foto niet om je je beter te doen voelen. En wil jij eigenlijk nog maar een ding: je figuur terug> NU ! DIRECT!

Wat helpt wel: de wetenschap dat als een gek die baby-kilo’s kwijt raken ongezond is voor moeder en kind!

Waarom snel in vorm zijn na je bevalling ongezond is:

  • Als je niet tevreden bent over je lijf en je reageert daar chaotisch op: dan weer niets eten, dan weer vreetbuien, dan voelt je baby dat onherroeplijk. Vergeet niet dat je kind is uitgerust met heel veel voelsprieten die op jou gericht staan!

  • De drang om zo snel mogelijk je oude kleren weer aan te kunnen kan heel overheersend zijn. Dat  betekent dat JOUW ritme van: ik moet afvallen, voorrang krijgt boven: kind en ik moeten samen een ritme opbouwen. Vooral dat laatste wil je echt niet. Want wat is er heerlijker dan lekker samen met je kind de wereld te ontdekken??

Als je jezelf na de bevalling even niet zo fantastisch voelt, koop een nieuw huispak en ga naar de kapper, koop een nieuwe oogshaduw. En dat is voorlopig voldoende.

Geef jezelf je kind en je lijf, de tijd om te wennen!

En accepteer dat het zes tot negen maanden kan vragen om alle babykilo’s van je af te schudden.

Bron hln.be

lees ook: zo mooi als een prinsesje

 figuur terug

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *