Wie ziet het eerst de baby?

eerst

Wie mag als eerst?

Ik weet ook dat er nog al eens gedoe kan zijn, wie de nieuwe baby als eerste mag zien.
Gelukkig ken ik dat niet uit eigen ervaring.

Van de week las ik een facebook post: wij willen zelf op facebook zetten als ons kindje er is. Dus lieve allemaal, post niks en laat het aan ons over wanneer we het op facebook zetten.
Even daarna las ik een vraag van een vrouw die te maken had met ouders die verwachtten dat ze direct na de bevalling wel naar hun huis zou komen met de baby: ze hadden de babykamer al ingericht…

Te ver weg…

Bij de eerste keer had ik schoonouders die 200 km verderop woonden. Iedereen bergreep dat mijn ouders, die 15 km verder op woonden, er eerder zouden zijn.
Nadat mijn schoonouders de baby hadden bewonderd, zijn ze bij mijn ouders gaan logeren, zodat ze de volgende dag nog eens langs konden komen.

Bij nummer twee, stond tot mijn grote blijdschap onverwachts mijn jongste zusje, die in Nijmegen woont, voor mijn neus. Ze was onderweg en had begrepen dat ik was bevallen, draaide zich om, nam een andere trein en stond voor mijn neus!

Ongepland, niet afgesproken, en heerlijk!

Nog geen 5 minuten later, kwam mijn schoonzusje die op onze dochter had gepast, met dochterlief en al: mijn geluk was zo ongeveer compleet…
Zo zie je maar, je kan van alles afspreken, wie eerst en wie tweeds, maar het kan heel anders lopen dan gepland! En dat kan ook weer heel leuk zijn.

En de wederzijdse ouders? Die durfden zo laat niet meer te rijden ( het was al 9 uur ’s avonds ) en kwamen gezellig de volgende dag!

lees ook : en dan is er een broertje of een zusje: de cadeautjes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *