En dan is er een broertje of een zusje…De cadeautjes

broertje of zusje

een tweetal artikelen over een neiuw broertje of zusje

Het is voor kind een beslist wennen, dat nieuwe broertje of zusje. Eerst moet je uit logeren en dan kom je thuis en is alles anders….Heel anders. Mama in een bed, slingers in de kamer en …..de baby is er !

De eerste twee dagen zijn meestal erg rustig. Papa en mama moeten bijkomen, opa en oma komen langs. En er is een kraamverzorgsters die de peuter als geen ander het gevoel van “grote” broer of zus kan geven. Bovendien zijn er lekkere beschuitjes…Het is eigenlijk best wel leuk allemaal.

Jij bent zeker wel blij???

Maar na die eerste twee dagen, beginnen er mensen op bezoek te komen. En die kijken vol bewondering in de wieg. Alsof die baby zo leuk is! Die ligt alleen maar te slapen, lekker saai hoor.
En dan zeggen al die grote mensen: “je bent zeker wel blij met je kleine broertje of zusje ???”

Wat moet je als peuter daar nu toch op zeggen??
Behalve dat ze moeilijke vragen stellen, neemt het bezoek ook allemaal cadeautjes mee.
Soms voor allemaal, soms voor de baby en mij en soms alleen voor de baby…

Niet alles is voor jou, veel is voor je broertje of zusje

En dat is dan voor kind een de eerste kennismaking met het feit dat niet meer alle leuke dingen automatisch voor hem zijn…Het eerste moment van leren delen. En dat zal een leven lang duren.
De peuter weet nog niet, dat de baby dat later ook zal leren.
Misschien is een van de aller, aller belangrijkste dingen van het hebben van broers en zussen, dat een mensenkind leert delen…

Goed even terug naar de kraamvisite met het cadeautje alleen voor de baby, hoe ga je daar mee om? Nou, door er vooral geen drukte om te maken. Het oudste kind kan wel fijn helpen uitpakken, daar is zo’n baby nog veel te klein voor. Wat een bofferd is die baby toch he, met zo’n grote broer/zus.

lees ook eens Babyshower voor broer of zus to be

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *