Onzekerheden als je pas bevallen bent….

onzeker

Daar sta je dan, met een baby in je armen. Je hebt er enorm naar verlangd, je hebt er reikhalzend naar uitgekeken. En nu is ie er…en nu word jij onzeker. Zo klein, zo teer, hoe ga je dat doen?

Had jij dat ook? Dan vind je de ervaringen van deze moeders vast wel leuk om te lezen

Uit de maxi-cosi..

Een vriendin vertelde me ooit, dat toen ze met haar zoon uit het ziekenhuis thuis kwam, ze hem niet uit de maxi-cosy durfde te tillen..Het baby-tje was zooo klein en zooo teer, ze zou hem pijn kunnen doen, verkeerd kunnen vasthouden. Zij en haar partner dwaalden ongerust om de maxi-cosi heen….Hoe moest dat nu allemaal? Gelukkig voor hen kwam de kraamverzorgster snel. En na een uurtje waren ze ineens al heel ervaren ouders!

Onzeker door het huilen

Mama C  zegt: Oh bij de eerste was het echt ongetwijfeld het gehuil., dat me vreselijk onzeker maakte. Ik zat bomvol hormonen. Ik moest mijn kindje nog leren kennen en werkelijk ALLES was nieuw en onbekend. Op een goede tweede plek vond ik omkleden soms doodeng. Bang dat ik zo’n ielig armpje zou breken…je moet er toch niet aan denken dat je dat je kind aan zou doen

Hij was zo licht….

Moeder K vertelt ons dat haar oudste maar 2710 gram woog  dus erg licht en klein was…In bad doen en verschonen…ze vond het in het begin best eng.

Hoe doe je dat allemaal

Toen mijn oudste nog in mijn buik zat, was ik vaak lekker met haar aan het spelen, maar toen ze er uit was had ik het gevoel dat ik een porseleinen pop in handen had! En toen we naar huis mochten was het zo iets van : oké……kind……cape…..maxicosy…..hoe…..? Bloed onzeker werd ik ineens….
Maar het is geweldig hoe snel je gewoon niet beter weet of je hebt dit al je hele leven gedaan…

De anderen maken je ook onzeker

Mama M was niet bang dat ze haar kind zo breken of laten vallen, haar zat het volgende dwars:

Wat ik bij de eerste het meest lastige vond is al die verschillende meningen van mensen. Ik was vrij jong toen ik moeder werd en trok het mij (te) veel aan. Achteraf denk ik.. Had ze allemaal lekker laten kletsen en meer mijn eigen gevoel gevolgd!! 

En daar voegt Mama N aan toe dat het haar pas bij nr twee lukte om er voor te zorgen dat er geen wild vreemden ineens aan haar kid zaten!

Wat vond jij lastig, met je kleintje, wat heb jij in de loop van de jaren geleerd? Deel het hier onder.

Lees ook eens: bang voor de bevalling

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *