Kraamzorg

Kraamverzorgster

Hallo allemaal,
Ik ben Klaartje Loose, en werk met veel plezier als zelfstandig Kraamverzorgende en Balanscoach. Na 8 jaar ervaar ik het nog steeds als een voorrecht om tijdens bevalling en kraamtijd in een gezin aanwezig te mogen zijn; de eerste dagen na een geboorte zijn zo speciaal, alle vernis valt weg, mensen zijn heel puur en open, de buitenwereld verdwijnt tijdelijk naar de achtergrond, alles draait om een nieuw, kwetsbaar wezentje dat alle verhoudingen verandert…
Mijn belangrijkste taak ligt voor mij in het emotioneel ondersteunen en begeleiden van ouders, zodat ze met zelfvertrouwen, ruggensteun en voldoende informatie aan het avontuur dat ouderschap heet kunnen beginnen.

Kraamverzorgster, coach en counselor

Omdat ik ook coach en counselor ben, met als specialisatie het begeleiden van persoonlijke veranderingstrajecten (denk aan: op zoek naar nieuwe prioriteiten en balans na het krijgen van een kind, weer aan het werk na burn-out, rouwbegeleiding na verlies van baan/gezondheid/relatie etc.) word ikzeer regelmatig ingezet bij wat complexere situaties. Dit gebeurt vaak naar aanleiding van de intake bij een kraambureau: ik word opgeroepen voor een kraamgezin als blijkt dat er extra emotionele ondersteuning van de ouders gewenst is.

Ook komt het voor dat ik de zorg van een collega overneem tijdens de kraamweek, bijvoorbeeld als  borstvoeding dreigt te mislukken en een moeder onzeker en gespannen maakt. Juist bij een wat moeizamere start voel ik dat ik prachtig en zinvol werk heb; de voldoening als de rust in een gezin zo veel mogelijk is weergekeerd is enorm.
Ik heb geen eigen kinderen. Wel neefjes, nichtjes en een fantastisch bonuskind. De nu 8 jarige zoon van mijn vriend heeft moeite met de woorden stiefmoeder en stiefkind en kwam met de term bonusmama aanzetten 🙂

In mijn vrije tijd dans ik Cubaanse salsa met een groep vrienden. Ik hou van reizen en heb al heel wat maanden met een rugzak door Azië gezworven. Ik ben een buitenmens, wandelen, fietsen, zwemmen en zeilen doe ik graag. Daarnaast ben ik een echte boekenwurm en ben ik vaak op internet te vinden, vooral op allerlei sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en diverse fora.

lees meer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *