Wanneer mag je weer seks hebben, na keizersnee of knip.

seks

Wanneer je net een keizersnee ( of knip ) hebt gehad, moet je misschien helemaal niet eens aan seks denken. Dat is heel normaal. Net zo normaal om wel weer eens zin te hebben om lekker te vrijen zonder die buik ertussen.

Seks na het zwanger zijn : voor iedere vrouw anders

Het is echt heel wisselend wanneer vrouwen weer toe zijn aan beetje vrijen. En er zijn echt geen regels voor! Het hangt ook van zoveel verschillende factoren a:. Hoe was je bevalling, hoe rustig is de baby( hoeveel slaap krijg je ), hoe sterk was je libido voor de baby? Het is echt voor iedereen anders en je kan maar een ding verkeerd doen: gaan vrijen voor je er zin in hebt.

Een bakerpraatje is: 9 maanden zwanger 9 maanden moet ontzwangeren. Dat praatje zit er niet helemaal naast. Studies laten zien dat de meeste vrouwen echt weer trek in goede ouderwetse seks hebben na 6 maanden.

Wanneer mag je weer vrijen na een keizersnee?

Voor vrouwen die met een keizersnee zijn bevallen, geldt een richtlijn van 6 weken onthouding. En die is er niet helemaal voor niks: na 6 weken is de baarmoedermond in ieder geval gesloten, is er minder infectiegevaar en waarschijnlijk zijn de hechtingen dan wel opgelost.
Na een keizersnee, is de vagina nog helemaal heel, maar je buikspieren zijn letterlijk doorgesneden. Je hebt een grote buikwond. Die moet genezen en dat gaat bij de een sneller als bij de ander.
Bij mij gebas alles snel, maar ik moest wel even een “hobbeltje ” nemen voor ik het weer aandurfde om te vrijen.

Seks na een vaginale bevalling

Die zes weken wordt ook vaak aan vrouwen die vaginaal bevallen zijn aangeraden, maar dat is eigenlijk best lang. Wanneer je een vlotte, vaginale bevalling hebt gehad, hoef je geen 6 weken te wachten.
Wanneer je een knip hebt gehad, of je vagina is ingescheurd of meer van dat soort narigheid kan je lichaam meer tijd nodig hebben dan 6 weken om te helen. Wanneer je je onzeker voelt, praat er dan gewoon met de huisarts over.

Wacht tot je niet meer vloeit

Als je seks hebt terwijl je nog vloeit kan dat infecties opleveren. Gemiddeld genomen, vloei je tot drie weken na de bevalling.
Dit is de enige regel die echt vast ligt. Dus als je na een week al trek hebt, in een potje seks, zullen jij en je partner een beetje creatief moeten zijn (dat kunnen jullie vast wel)

bekijk de keizersnee op video

wil je weten hoe andere moeders hier over denken, lees dan meer op het forum

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *