overgewicht en zwangerschap

overgewicht

Natasja van Spruitjesenzo: Overgewicht en zwangerschap

Zwanger worden, een wens voor veel vrouwen. Een kindje krijgen, moeder worden. Niet altijd wil dat meteen lukken. Soms speelt overgewicht daar een belangrijke rol in. Overgewicht kan namelijk zorgen voor minder vruchtbaarheid. Niet alleen bij de vrouw die zwanger wil worden, maar ook zeker bij de aanstaande vader.

Want ook bij mannen neemt de vruchtbaarheid af als er sprake is van overgewicht.

Mocht je te zwaar zijn en wil het zwanger worden maar niet lukken, dan is het verstandig om af te vallen. Maar wel op een gezonde manier. Dus met gezonde voeding en beweging en niet met een crash-dieet!

Speciaal programma.

Bij Spruitjes en Zo! hebben we een speciaal programma voor aanstaande moeders. Ook vrouwen die willen afvallen omdat het zwanger worden niet wil lukken , zijn welkom. En is de aanstaande papa te dik, mag die ook mee.

Overgewicht tijdens je zwangerschap komt ook steeds vaker voor. Veel vrouwen starten een zwangerschap al met overgewicht. Doordat ze dan tijdens hun zwangerschap ook nog eens aankomen, belanden ze al snel in de categorie “Obesitas”

Overgewicht tijdens je zwangerschap geeft extra risico’s. Denk aan zwangerschapssuikerziekte, hoge bloeddruk maar ook trombo-embolie (vorming van bloedklonters) komen ook vaker voor bij obese zwangeren. Ook lopen vrouwen met overgewicht tijdens hun zwangerschap meer kans op een keizersnede. Wat dan weer extra risico’s met zich meebrengt, omdat een patiënt met overgewicht moeilijker onder narcose is te krijgen.

Maar behalve voor de moeder in kwestie geeft het overgewicht ook risico’s voor het ongeboren kindje. Het geboorte gewicht is vaak hoger. Wat de bevalling zwaarder kan maken, ook voor het kindje.

Al met al is overgewicht tijdens en voor een zwangerschap dus verre van ideaal. Daarom is het verstandig om goed voor je lichaam te zorgen, al voor dat die zwangerschapswens er is en zeker tijdens die zwangerschap. Ervoor te zorgen dat je lichaam gezond is en klaar om een kindje te krijgen. Een zwangerschap kost namelijk veel energie en dan is het prettig als je lichaam in goede conditie is.

Het speciale programma van Spruitjes en Zo! helpt aanstaande moeders om gezonde keuzes te maken. En bedenk, die keuze maak je niet alleen voor jezelf. Je hebt er een verantwoording bij!

Natasja van www.spruitjesenzo.nl

zwangerschap

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. Baby, peuter, kleuter en voeding - Spruitjes en Zo!Spruitjes en Zo! schreef:

    […] -overgewicht tijdens je zwangerschap […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *