Kan je zwanger worden als?

zwanger worden als

Er zijn nog steeds enorm veel fabeltjes in omloop over de oorzaak van zwanger worden. En dat kan gevolgen hebben. Als jij niet weet wanneer je wel en niet zwanger kan worden, zou je zomaar zwanger kunnen worden!

Kan je zwanger worden als je vrijt tijdens je menstruatie

Veel mensen denken dat de menstruatie een veilig moment is om te vrijen, omdat je dan niet vruchtbaar bent. Dat is maar gedeeltelijk waar!! Dus denk erom: vrijen tijdens je menstruatie is GEEN voorbehoedsmiddel. Hoe komt dat??
Je bent vruchtbaar tijdens en voor de eisprong. Als je een korte cyclus hebt (minder dan de gemiddelde 28 dagen) kan je al ovuleren, tijdens je menstruatie.
Dat was een.
Je hoeft niet te ovuleren tijdens je menstruatie om zwanger te kunnen worden als op dat moment seks hebt. Een spermacel kan 5 dagen in leven blijven, dus is het mogelijk om alsnog zwanger te worden ook als je op het moment van vrijen – nog –  niet in je vruchtbare periode zit.
Dat was 2…

Als de man maar een paar seconden bij de vrouw is binnen geweest, kan de vrouw toch dan zwanger worden?

kan je zwanger worden van droogneuken

Op ieder moment dat de penis in contact komt met het vaginale gebied, bestaat de kans op zwangerschap De kansen zijn heel erg laag, vooral vergeleken met een gemeenschap waarbij de man klaar kwam, maar er is altijd een zeker risico. Seksueel overdraagbare aandoeningen kunnen ook door dit soort “huid op huid” contact overgedragen worden.

Kan je zwanger worden als de man niet klaarkomt?


Jazeker kan dat! De man produceert wel voorvocht. Op zich kan je van voorvocht alleen niet zwanger worden, want daar zitten geen zaadcellen in. Behalve…als er nog zaadcellen van de vorige lozing in de penis zijn achtergebleven… Dat zijn nog prima zaadcellen, die met het voorvocht mee naar buiten komen. Mocht jij dus net je eisprong hebben en er zwemmen wat spermacellen mee in het voorvocht, kan je zwanger raken zonder dat de man is klaargekomen.

Kan je ook zwanger worden als je geen seks hebt?

Soms wordt geen seks ook droge of nep seks genoemd. Dan bedoelen we dus dat er geen echte geslachtsgemeenschap heeft plaats gevonden. Met andere woorden dat hij niet bij je binnen is geweest, maar dat er wel huid op huid contact is van de geslachtsdelen Ook hier geldt – alweer – dat altijd als penis en vagina met elkaar in aanraking komen er een kleine kans op zwangerschap is. En een kans op een seksueel overdraagbare aandoening. Er hoeft alleen maar een klein beetje sperma in de vagina te “lekken”
Kort samengevat: ook van “geen” seks kan je zwanger worden!

Kan een vrouw zwanger worden van voorvocht?

Voorvocht is het vocht dat uit de penis komt voor het echte klaarkomen. Dit vocht komt vrij uit de cowpers klier, boven aan de urine buis. Het doel van deze vloeistof is het verminderen van de zuurgraad van de urinebuis en zo een glijmiddel te maken voor het sperma, dat op het punt staat vrij te komen. De meeste mannen hebben hier totaal geen controle over en voelen het ook totaal niet aankomen. Er zijn heel veel tegenstrijdige berichten of dit voorvocht nu wel of geen sperma bevat. Dat zijn belangrijke discussies, want met sperma kan voorvocht leiden tot een zwangerschap.
Sommige studies hebben uitgewezen dat het voorvocht sperma bevat, andere onderzoeken zeggen stellig dat dit niet zo is. Dus als je voorzichtig wil zijn, hou je dan maar aan de onderzoeken die zeggen dat voorvocht sperma bevat…

kan je zwanger worden met voorvocht

Voor koppels die de methode: “voor het zingen kerk uit” gebruiken, is het zeker van belang te weten of voorvocht sperma bevat. Voor het zingen de kerk uit betekent: de man trekt zich terug uit de vrouw, voor hij echt klaarkomt. Onderzoek wijst uit dat 14-50% van de koppels die op deze manier niet zwanger willen worden, toch een kind krijgen…
Maar of dat aan sperma in het voorvocht ligt, of aan het feit dat het voor een man heel lastig is, zich op het juiste moment terug te trekken, dat is niet te zeggen.

Kan je zwanger worden als je geen orgasme hebt gehad?

Heel beslist wel! Een orgasme en een eitje dat klaar staat om bevrucht te worden, hebben niks met elkaar te maken. Maar pas op! Dit is een wijd verspreid fabeltje!!

Kan je zwanger worden als hij niet klaarkomt?

Als de man niet klaarkomt bij het vrijen, dan wil dat niet zeggen dat er geen spermacellen tevoorschijn zijn gekomen. Lang voor het echte klaarkomen, maakt het lichaam zich op voor dat moment. In dat vocht (het voorvocht) kunnen ook zaadcellen zitten en één zaadcel die via de vagina in de baarmoeder komt is in theorie genoeg om een vrouw zwanger te maken.

zwanger worden als de man klaarkomt in het water

Kan sperma door kleding heen dringen (of lakens en dergelijke)?

Als de kleren helemaal onder het sperma zitten, dan zou er in theorie een kans zijn dat een zaadje in contact komt met de vagina. Maar waarschijnlijk is dat niet. Studies die op deze vraag een duidelijk antwoord kunnen geven, zijn er niet. En zoals altijd geldt: beter be safe as sorry!!

Kan je zwanger worden als je vrijt in het water?

Als je echte seks (dus penetratie) hebt in het water dan kan een vrouw daar net zo makkelijk zwanger van raken als wanneer jullie dat op een bed gedaan hadden. Dat komt omdat bij penetratie het sperma direct in de vagina komt en het water aan de buitenkant van het lichaam verstoort dan niks.

kan je zwanger worden door kleding heen

Kan een vrouw zwanger worden als de man klaarkomt in het water?

Het is heel onwaarschijnlijk dat een klein zaadje door die enorme hoeveelheid water, die nodig is een badkuip of zwembad te vullen, kan zwemmen om dan alsnog in de vagina van  de vrouw te belanden, om haar vervolgens zwanger te maken…
Als de man klaarkomt in warm water kan het sperma een paar minuten overleven. Wanneer de man klaarkomt in heel heet water, of water met chemicaliën (een bubbelbad bv) overleeft het sperma maar een paar seconden. Kortom: in deze gevallen is het heel onwaarschijnlijk dat een vrouw zwanger wordt.

Kan je zwanger worden als je anale seks hebt?

Om zwanger te worden moet het sperma in de vagina komen. Op zich kun je dus van anale seks niet zwanger worden, maar: …. Let Op: omdat de anus en de vagina zo dicht bij elkaar liggen bestaat de kans dat het sperma toch de vagina “inloopt” met alle gevolgen van dien….

kan je zwanger worden als tevaak

Kan je zwanger worden als je nog maagd bent?

Dit is een enorm hardnekkig sprookje! Als je maagd blijft ja, dan wordt je niet zwanger. Maar vanaf het moment dat je seks hebt, kan je zwanger worden. Ook (zie de artikelen hier boven), als je geen volledige geslachtsgemeenschap hebt gehad. (als de man niet binnen is gegaan bij de vrouw)

Kan je zwanger worden als je de pil slikt?

Er is een ienieminie heeeeel klein kansje, dat je ondanks dat je de pil slikt zwanger raakt. De pil is het meest betrouwbare voorbehoedsmiddel dat we hebben. Wanneer je de pil netjes dagelijks slik en niet vergeet na de stopweek weer te beginnen, is de kans dat je zwanger wordt, minder dan 1%. Nou dat is heel erg weinig. Er zijn zelfs bronnen die zeggen dat die kans aar 0,5% is. Maar we moeten eerlijk zijn: je kan zwanger worden ondanks het feit dat je de pil slikt.

Kan je zwanger worden als je de pil slikt

Vermindert heel vaak klaarkomen de kans op bevruchting?

Ieder keer als een man klaarkomt vermindert de hoeveelheid sperma per keer. Maar er zijn nog steeds miljoenen zaadcellen in iedere ejaculatie Iedere ejaculatie bevat ongeveer 2-5 milj. spermatozoïden. Dus ook iemand die oneindig vaak is klaargekomen heeft nog genoeg levend zaad. Het enige wat je nog nodig hebt, is een vruchtbaar ei.

Is sperma dood zodra het met zuurstof in aanraking komt?

Nee echt niet! Het is een fabeltje dat veel mensen geloven, maar het is niet waar! Zodra een zaadje DROOG is, is het dood en kan het niet meer op reis om een ei te bevruchten. Maar sperma kan in een warme vochtige omgeving nog 3 tot 5 dagen blijven leven (bijvoorbeeld in de baarmoeder van een vrouw.) Wanneer het eenmaal droog is, is het sperma dood en ook bevochtigen helpt dan niet meer.

116 antwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   sperma kan enige dagen in “overleven” en daradoor nog zorgen voor een zwangerschap. van sperma wat naar buiten komt, word je natuurlijk niet zwanger. maar het is niet gezegd dat alle sperma je lichaam heeft verlaten…

   Beantwoorden
  • Didi zegt:

   Hee,
   Ik weet niet zeker of ik ongesteld ben, merk je dat heel erg als je ongesteld bent? Want er is een jongen met zijn eikel in mijn vagina gegaan maar alleen zijn eikel verder niks, maar ik denk niet dat ik ongesteld ben (nog nooit) HELP?!!

   Beantwoorden
  • Anna zegt:

   Ik ben bang dat ik zwanger ben ook al ben ik nog nooit ongesteld geweest. Maar het schijnt dat je twee weken voor dat je ongesteld wordt vruchtbaar bent. Maar ik weet dus niet wanneer ik ongesteld wordt.

   Beantwoorden
   • Felice Veenman zegt:

    als je geen menstruatie hebt, kun je ook niet zwanger worden…
    Ik weet niet hoe oud je bent? Wellicht ben je nog heel jong en ben je lichamelijk nog niet aan de menstruatie toe. Als je 16/17 bent en je bent nog nooit ongesteld geweest, dan zou ik eens even met de huisarts gaan praten. SUCCES

    Beantwoorden
 1. Eugene zegt:

  Dus ik zal het zo zeggen gistere gistere had ze me gwn met de hand laten klaar komen de dag daarna had me nog niet gedoucht hadden we soort van droge seks ik kwam
  Niet volledig in de vagina juist gwn de buiten kant maar ben niet klaar gekomen
  Is er kans dat ze nog zwanger kan worden door kleine aanrakingen

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   Ja zeker is die kans er…van voorvocht kan je ook zwanger worden..En niet volledig in de vagina, tja er moet maar een dapper spermacel doorgezwommen zijn…Dus dit was niet helemaal zonder risico..

   Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   de kans is niet heel erg groot, maar het kan, spermacellen kunnen vrij lang overleven. Als je zwanger wil worden, is het niet de handisgte manier moet ik zeggen…Als je niet zwanger wil worden zou ik zorgen voor geen contact tussen sperma en vagina..

   Beantwoorden
   • Naamloos zegt:

    Mijn vriendin heeft me wel een keertje gepijpt, en heeft mijn zaad doorgeslikt. Ik heb kort daarna haar gebeft, maar van te voren hadden we nog even getongzoend. Kan ze nu zwanger worden? Ze slikt ook de pil

    Beantwoorden
    • Felice Veenman zegt:

     wanneer je de pil slikt, kan je niet zwanger worden, dat wil zeggen: met de pil heb je nog 0,01 procent kans op zwangerschap

     Beantwoorden
 2. Ellen zegt:

  Ik en men vriendje lagen op bed hij had nog een trainer aan en ik schortje hij had een stijfe en was klaargekomen en ik voelde da tgn vrijven bij mij kan da door u kleren of ben ik nu zwanger ?

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   de kans is niet zo groot, maar het kan wel. Spermacellen kunnen door de kleding heen gaan, denk maar aan waterdruppels..Nogmaals erg groot is de kans niet, maar als je zeker te weten niet zwanger wil worden, gebruik dan alsjeblieft een condoom

   Beantwoorden
 3. Unknown zegt:

  Ik ben sinds december met de pil gestopt. Nu heb ik in mijn vruchtbare periode 2x sex gehad met mijn partner en heb ik een andere man afgetrokken (hij is niet klaar gekomen) en hij is met zijn vingers in mijn vagina en op clitoris geweest. Ik weet niet of hier voorvocht bij is vrijgekomen. Onze geslachtsdelen hebben elkaar niet geraakt maar de handen wel. Maar nu ben ik dus zwanger… Is het mogelijk dat het door de handaanrakingen komt?

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   Dat lijkt me niet heel erg waarschijnlijk, maar…ik zou voor de zekerheid dit soort risico’s niet nemen, als ik jou was. Als je zeker te weten niet zwanger wil worden, gebruik dan altijd een condoom

   Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   ik begrijp je vraag niet helemaal : wanneer je nog nooit ongesteld bent geweest, ben je nog niet vruchtbaar. Dan kan je dus ook niet zwanger zijn. Wanneer je bedoelt dat je deze maand nog niet ongesteld was, dan kan dat natuurlijk wel, dat hangt dan af van je vruchtbare periode af…

   Beantwoorden
 4. Sanne zegt:

  Hallo ik heb abortus gedaan in april sinds dien had men vriend deze zomer veel keren in mij klaargekomen ik had steeds men regels nu deze maand was het letterlijk 7 dagen na elkaar dat hij klaarkwam ik hoop dat ik zwanger word want mijn regels heb ik gehad vorige maand en heb schrik dat ze komen rond de 20 -29

  Beantwoorden
 5. Sara zegt:

  Hoii me vriend is klaargekomen op me vagina . Voelde daarna wel beetje sperme uit lopen. Omdt me gaatje open stond. Maar hij is niet in me klaargekomen. Als het niet met kracht binnen komt kan je toch niet zwanger worden?

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   beste Sara, helaas..dat kan wel….er heeft tenslotte maar 1 spermacel het eitje te bereiken…zelfs van voorvocht kan je al zwanger worden.
   Als je niet zwanger wil worden en je bent niet aan de pil, gebruik dan een condoom!

   Beantwoorden
 6. Marie zegt:

  Ik heb alleen gelegen in bad met mijn vriend zonder seks of aanwezigheid van sperma. Ook niet geflikflooid of dergelijke.. maar ik lees dat door voorvocht wel een hele kleine kans is om zwanger te raken. Ik heb zijn voorvocht niet in de hand. We hebben wel badspul in bad gegooid maar is er een kans dat de voorvocht mij via het water zwanger kan maken?

  Beetje een rare vraag maar heb echt geen idee..

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   Beste Marie, je kan inderdaad van voorvocht zwanger raken. Maar in het bad is die kans wel heel klein: immers dan wordt het voorvocht wel heel erg verdund…..Maar denk erom als je niet zwanger wil worden: gebruik voorbehoedsmiddelen!

   Beantwoorden
 7. John zegt:

  ik zat even aan mn lul toen mn vriendin naar de wc was, ik voelde dat r voorvocht op mn lul zat en heb gelijk mn vinger afgesmeerd aan mn laken. Daarna heb ik dr gevingerd (na 10min), maar weet niet meer zeker of mn vinger helemaal droog was. Is r kans dat ze zwanger is ?

  Beantwoorden
 8. Unknown zegt:

  Ik heb tijdens vruchtbare dagen geen seks gehad. Wel heb ik mijn vriend afgetrokken en bij mij gevingerd. Hij is op mijn buik klaargekomen, daarna met handdoek zijn penis en hand en mijn buik schoongemaakt. 15 min later heeft hij mij gevingerd. Kan het zijn dat er nog levend sperma op zijn hand zat waardoor ik nu zwanger ben?

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   Beste Unknown, overal waar een vagina en sperma samen zijn, bestaat de kans op een zwangerschap. In jullie geval acht ik de kans niet heel groot, maar er bestaat altijd een kansje dat een dappere spermacel je baarmoeder heeft bereikt. Wanneer je niet zwanger wil worden gebruik dan alsjeblieft een condoom of de pil

   Beantwoorden
 9. Nina zegt:

  Net na mijn menstruatie( 7ste dag), was ik in bed met mijn vriendje hij vreef gewoon met zijn penis maar is niet binnen gekomen het duurde ongeveer 5 seconden er kwam een beetje voorvocht is er kans op zwangerschap

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   Luister: waar een penis en een vagina samen zijn, bestaat kans op zwangerschap. Ook in voorvocht zit sperma. En waarschijnlijk weet je iet hoe snel je na je menstruatie weer vruchtbaar bent: dat verschilt van vrouw tot vrouw…
   Ik denk persoonlijk niet dat de kans heel groot is, maar zo’n kans is er altijd. Gebruik de pil of een condomm, wanneer je echt niet zwanger wil worden

   Beantwoorden
 10. Danielle zegt:

  Mijn vriend is in mijn anus klaargekomen maar heeft zijn penis niet direct eruit gehaald na ongeveer 3 minuten heeft hij hem er uit gehaald maar hield hij er direct een doekje bij.. kan ik zwanger worden?

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   Beste Danielle, de kans is niet heel groot, maar onthou dat daar waar sperma en een vagina samen zijn er altijd een kans op zwangerschap bestaat.
   wanneer je niet zwanger wil worden, gebruik dan de pil, of op zijn minst een condoom.

   Beantwoorden
 11. Ano zegt:

  Hey! Ik ben vorige maand voor het eerst ongesteld geworden. Ik zou gaan zwemmen op vrijdag en vrijdag was mijn ongesteldheid gelukkig al weg. Een weekje later dacht ik steeds vaker dat ik zwanger was! Ik dacht dat het kwam door het zwemmen. Dat kan dus niet. Maar mijn buik is wel steeds dikker en mijn borsten veranderen ook steeds meer! Help! Wat moet ik doennn?

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   Beste Ano, wanneer je geen sex hebt gehad, kan je ook niet zwanger worden !
   Je bent voor het eerst ongesteld geworden, schrijf je. Onder invloed van je hormonen verandert je lichaam. Ik denk dat dat is wat er aan de hand is, maar praat er vooral met een volwassene over. Ik kan je niet zien , dus ik moet maar raden…

   Beantwoorden
 12. Anoniem zegt:

  Hoi, ik heb 8 dagen geleden een jongen afgetrokken op vakantie bij het strand en toen meteen me handen gewassen in de zee, een paar minuten (ongv. 5 min) later ben ik naar de wc geweest en heb ik dus afgeveegt maar ik weet niet zeker ofdat je hierdoor zwanger kan worden. Ben er best wel bang voor.

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   de kans dat je hiervan zwanger wordt, lijkt mij heel erg klein. Zeker als je je handen goed gewassen hebt en je hebt toch paier gebruikt om je af te vegen?

   Beantwoorden
    • Felice Veenman zegt:

     dat is ook al weer een extra bescherming.He denk erom he, seks moet leuk zijn, geen stress, doe geen dingen waar je nerveus van wordt!En als je veilig wil vrijen: ga dan aan de pil EN gebruik een condoom bij een jongen die je niet goed kent!! ( er bestaat ook nog zoiets als een soa )

     Beantwoorden
 13. Anoniem zegt:

  Hey mijn lief heeft mij gevingerd en gebeft daarna heb ik hem afgetrokken en dan zijn onze geslachtsdelen even in contact gekomen…
  Ben ik zwanger? Ben er zeer bang voor
  Alvast bedankt

  Beantwoorden
   • Felice Veenman zegt:

    Beste Anoniem, wanneer je bang bent zwanger te worden: ga dan aan de pil.tot die tijd laat je je lief condooms gebruiken> Wil je niet aan de pil, wil je vriend geen condoom? Dan moet je alleen “boven het kruis” vrijen.
    Waar sperma en vagina samne zijn bestaat altijd een kans op zwangerschap. En in voorvocht zit nu eenmaal ook sperma.
    de kans dat je zwanger bent, is niet heel groot, maar die kans is er wel

    Beantwoorden
    • Felice Veenman zegt:

     Overal en altijd waar sperma en vagina samenzijn bestaat een kans op zwangerschap. Het heeft weinig nut een condoom om te doen, wanneer je op het punt staat klaar te komen. In de eerste plaats kan je te laat zijn met het condoom om te doen en in de tweede plaats komt er voorvocht vrij, en daar kan ook al sperma in zitten. Dus als je gaat vrijen, condoom omdoen, en wel zodra je vriend een stijve heeft.

     Hoe groot de kans op een zwangerschap is, kan ik natuurlijk niet zeggen, ik ben niet helderziend. Maar ik kan je wel zeggen, dat wat jullie doen, allesbehalve veilig is…

     Beantwoorden
 14. Chantal zegt:

  Hoi

  Vorige week hebben mijn vriend en ik sex gehad. Hij is eerst in mij geweest toen condoom gepakt en daarna is hij klaargekomen. Was 2 weken na 1e dag menstruatie

  Hoe groot is zou een evt zwangerschap mogelijk zijn?

  Beantwoorden
 15. Anno zegt:

  Hii ik heb dus een paar keer sex gehad met mijn vriend alleen hij is niet in mij klaargekomen. Hoe groot is de kans dat ik zwanger ben? Daarna is hij op mn rug klaargekomen en heeft hij geplast en ging ie er naar een kwartje weer in. Nu ben ik dus heel bang op een zwangerschap en ben 15 jaar.

  Beantwoorden
   • Felice Veenman zegt:

    Beste Anno, als ik je verhaal zo lees, is de kans niet erg groot. Maar onbeschermde seks is risicovol! Realiseer je wel dat ook in voorvocht sperma zit.
    Dus je vriend kan buiten jou klaar komen maar ondertussen toch al sperma hebben “gelost” Gebruik een condoom ( ook tegen geslachtziektes ) en de pil.

    Beantwoorden
 16. Esmer zegt:

  hoii ik heb een vraag. Ik ben 16 jaar en zwanger geraakt alleen durf het niet te vertellen aan mijn ouders want die zeiden altijd. Wat erg als je dochter onder de 18 zwanger raakt en ben heel bang voor de reactie van de mensen om me heen. Wat kan ik het best doen.

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   Lieve Esmer, er is maar een ding wat je kan doen: het vertellen. Zwangerschap en een baby kun je nu eenmaal niet geheim houden.
   Je ouders zullen er beslist van schrikken, maar daarna zullen ze je vast wel willen helpen. Ouders houden namelijk van hun kinderen. Ook als die dingen doen die ze niet verstandig vinden…Als je het heel erg moeilijk vind om direct naar je ouders te gaan, zoek dan een tussenpersoon. De meeste scholen hebben een of meerdere vertrouwenspersonen. Die hebben wel vaker een zwangere zestien-jarige gezien en weten hoe hier mee om te gaan. maar misschien heb je ook een lievelingstante, of een oma of een buurvrouw, aan wie je je verhaal kwijt kan voor je naar je ouders stapt.
   Maar je zal echt moeten gaan praten en hier niet langer alleen mee rond blijven lopen. Laat je me weten hoe het is gegaan? sterkte ! Felice

   Beantwoorden
 17. Sara zegt:

  Wij hebben n kinderwens, maar mijn vriend komt moeilijk klaar.. Alleen als hij zichzelf aftrekt. Denk dat het presteren is dat het niet gaat en als ik vrij nat ben, voelt hij minder met penetreren. Maar hij is nog maar een keer in mij klaargekomen en een week daarna verloor ik bloed/bruine afscheiding. Ik denk een vervroegde ongesteldheid. Is er iets te proberen waardoor hij wel kan klaarkomen in mij?

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   om zwanger te worden is het echt wel nodig dat je vriend in jou klaar komt. Hoe vochtig jij bent heeft er helemaal niets mee te maken of hij in jou kan klaarkomen. 😉
   Ik krijg geen beeld hoe lang jullie al samen zijn, met andere woorden, hoe moeilijk het voor je vriend is om in jou klaar te komen.
   Als jullie nog maar kort een relatie hebben, zou ik zeggen: ga fijn allebei dingen uit proberen die voor jullie beiden , fijn en sexie voelen.
   Wanneer dit al een tijd aan de gang is, zou ik zeggen; zoek hulp via de huisarts.

   Beantwoorden
   • Sara zegt:

    Hij zegt dat als ik heel vochtig ben dat hij dan minder geprikkeld wordt ofzo. We zijn nu wel echt bewust bezig met kindje voor nu 4 maanden maar hij is verder nog nooit ook echt klaargekomen
    Als hij zelf zich aftrekt gaat t wel maar als ik t doe dan niet

    Beantwoorden
    • Felice Veenman zegt:

     dat klinkt niet echt prettig voor jou allemaal. Je vriend heeft geen “technisch” probleem met klaarkomen. Dan zou het ook niet lukken, als hij zichzelf bevredigt. Het is dus een gevoelsprobleem.
     Ik zou hulp zoeken als ik jou was, voor het een serieus probleem gaat worden. Laat je nog eens horen hoe het met je gaat?

     Beantwoorden
 18. Anoniem zegt:

  Hi ik heb laatst geprobeerd (onbeschermde) seks te hebben met een jongen alleen dit lukte niet hij is alleen tegen mijn vagina aangekomen of dr netttt in, ook moet ik al over 3 dagen ongesteld worden. Kan ik zwanger zijn?

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   het heet niet voor niks onbeschermde seks…en daar kun je zwanger van worden, ook als je vriend maar kort in je is geweest. In voorvocht kan namelijk al sperma zitten.
   Of je 3 dagen voor je menstruatie al vruchtbaar bent, is niet zo te zeggen. Om te weten wat je vruchtbare dagen zijn, moet je je je cyclus een tijd heel goed bijhouden…
   Wees verstandig, gebruik een condoom en/of ga aan de pil

   Beantwoorden
 19. Anoniem zegt:

  Hey Hey
  Na het badderen heb ik mijn vagina afgeveegd met een net bespoten but handoek ( klinkt vies i know) ik heb een best wijde en open vagina (aangeboren) dus de sperma heeft mijn clitorus geraakt en is dus binnen in gekomen, kan ik hiervan zwanger zijn.

  Beantwoorden
 20. Martha zegt:

  Hoi, ik was laatst op vakantie en tijdens het zwemmen zag ik een man in mijn buurt aftrekken in de zee, toen zwemde ik weg. Ben ik nou zwanger of niet, want ik ben de heletijd heel misselijk.

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   Beste Martha, dat heb je toch in de tekst kunnen lezen? De kans dat sperma overleeft in water is heel klein, bovendien stond je vast niet naast hem. Zou je niet gewoon misselijk kunnen zijn van spanning? en omdat het heel vervelend is, zoiets te zien?

   Beantwoorden
     • Gaip zegt:

      Ik ben ongesteld op 24 august en gestop op 29 August is geweesten mijn vriendje klaarkome vaak in mijn kan ik zwanger want we wil heel graag kids ?

     • Felice Veenman zegt:

      Je kan je vruchtbare periode uitrekenen, maar echt heel erg betrouwbaar is dat niet.
      Om zwanger te worden is het wel nodig dat je vriend in jou klaarkomt, maar het is niet hoe vaker, hoe meer kansen…

  • Felice Veenman zegt:

   Iets uitleggen on line is heel lastig. Ik kan dan niet zien of je me begrijpt. Het beste advies dat ik je kan geven is ga naar een huisarts, of vraag een gesprek aan met de verpleegkundige van een huisartsen post. Die vinden dat echt geen rare vraag en zullen je beslist verder helpen. Dat is veel veiliger, em persoonlijker dan uitleg van mij on line. Heus niemand vindt het raar als je die vraag stelt

   Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   urine test is om te kijken of je zwanger bent,die kan je ook bij het Kruitvat kopen.
   Als je wil weten hoe je je vruchtbare dagen kan uitrekenen, helpt de huisartsen post je wel verder.
   Je kan gewoon vragen: kunt u me helpen uit te rekenen op welke dagen in de maand ik het meeste kans heb om zwanger te worden

   Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   Dat is het moment dat een eitje los komt van de eierstok en en via de eileider op weg gaat naar de baarmoeder.
   Dat gebeurt een keer per maand. Als het eitje in je baarmoeder zit, kan het bevrucht worden door sperma. En dat wordt dan de baby.
   Als het eitje niet bevrucht wordt, word je ongesteld en voert je lichaam het eitje af. Volgende maand een nieuwe kans

   Beantwoorden
 21. Gaip zegt:

  Dankje dus het best momment dat al ik met mij man same dus ka ik zwanger raken of niet want ik ben Vermoedelijke datum van de eisprong 1 oktober ovulaties tot 2

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   sperma kan in de baarmoeder 2 tot 3 dagen overleven. Dus je kan 2 dagen eerder beginnen. En ga voor de zekerheid ook nog 2 dagen door. Je weet immers niet zeker of je de ovulatie hebt?
   En denk erom: heel vaak vrijen op dezelfde avond, heeft geen nut !
   Veel succes voor jullie beiden

   Beantwoorden
 22. Gaip zegt:

  Ik ben vruchtbare periode 27 september -2 oktober
  en mijn meest vruchtbare dagen 29 september -1 oktober
  En mijn verwachte ovulatiesdatum is 1 oktober ?

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   als je gelijk hebt en je ovulatie is rond 27 september- 2 oktober ( het is natuurlijk lastig het precies te zeggen ) dan heb je het meest kans op succes tussen 25 september e 4 oktober. En daarna weer de volgende maand ( maar zo lang zou ik niet wachten met vrijen :-))

   Beantwoorden
 23. Gaip zegt:

  Ik heb wel gelijk ik ben eingelijk vruchtbare op 26 maar mijn periode is 27 en tot 2 oktober maar 1 oktober is mij ovulaties en de last dagen vruchtbare is 2 oktober 🙂

  Beantwoorden
 24. Gaip zegt:

  Ik probeer zwanger worden toe julie al maar niks gebeurd toe 8 julie ik heb staafje in mij arm verwijderen tot nu toe ik probeer zwanger zij maar ik ben niet zwanger worden ?

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   als je een staafje in je arm heb gehad, moet je lichaam eerst herstellen !!
   Dat kan echt wel een paar maanden duren.Dus word nu maar niet te snel ongerust

   Beantwoorden
 25. Gaip zegt:

  Ja maar ik hebt gelezen over de staafje ze zeg dat Al je heb staafje in armen verwijdere dan je weer snel vruchtbare en nog voor mij eisprong en mij man zijn bijna vaak in mijn hoe groot kan ik zwanger rake?

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   kan je zwanger worden, dat klopt, maar niet direct de volgende dag of de volgende maand. je lichaam moet wel even herstellen.
   De ene vrouw is heel snel zwanger, de andere vrouw doet er lang over.
   Je moet gewoon geduld hebben, sorry maar zo is het. Dus maak je zef nu niet helemaal gek met ik wil NU zwanger worden. Daar word je alleen maar ongelukkig van

   Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   Beste, ik neem aan dat je bedoelt, kan ik zwanger worden als mijn vriend in mij klaar komt als ik menstrueer.
   Dat kan, sommige vrouwen zijn in de laatste dagen van hun menstruatie al weer vruchtbaar. Als je zeker wil weten dat je niet zwanger wordt, gebruik dan de pil.

   Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   bij mijn weten begin je met de pil op de eerste dag dat je menstrueert. Dan zou je in principe veilig moeten zijn.
   In alle andere gevallen, moet je 7 dagen wachten>
   Voor alle zekerheid kan je de eerste maand nog condooms gebruiken

   Beantwoorden
   • Anoniem zegt:

    Hoi! De eerste dag na mijn menstruatie is mijn vriend een klein gedeelte in mij geweest maar daarna begon ik als een gek te bloeden (het was de eerste keer en ik was kapot zenuwachtig) daarna ben ik naar de wc gerend. Het was onveilig. Ik heb een cyclus van meer dan 28 dagen. Kan ik nu zwanger zijn of hoe groot is de kans daarop?

    Beantwoorden
    • Felice Veenman zegt:

     beste anoniem, een lastige vraag…of je vriend helemaal of een beetje in je is geweest maakt op zich niet uit. Je kan zwanger worden zodra er sperma vrijkomt en jij vruchtbaar bent. Welliswaar is de kans het grootst als je vriend ook kaarkomt in je, maar ook zonder dat, kun je zwanger worden. Of jij zwanger bent is lastig te zeggen, dat zal je moeten testen.
     Je zegt dat het je eerste keer was, het kan ook gewoon je maagdenvlies zijn geweest dat is gaan bloeden. bij de ene vrouw komt de eerste keer meer bloed vrij dan de ander.
     Vrij alsjeblieft nooit meer onveilig! Gebruik een condoom en als jullie er zeker van zijn dat geen van beiden een geslachtsziekte heeft, de pil.

     Beantwoorden
     • Anoniem zegt:

      Hij is daarvoor ook nog niet klaargekomen en ik had gelezen op internet dat er dan geen spermacellen vrij kunnen komen bij het voorvocht, klopt dat?

     • Felice Veenman zegt:

      dat is helaas niet juist.Ook in voorvocht kunnen al spermacellen zitten. Niet in de hoeveelheden als wanneer een man echt klaar komt, maar het kan wel.

 26. Lovemaanlicht zegt:

  Hey
  Kan je zwanger worden als je de pil slikt en me vriend komt klaar in me ?
  Want toen hij zijn eikel er uit halde toen kwam er een beetje bloet uit hoe kan dat en kan je dan zwanger worden als dat gebeurt en je slik iedere dag de pil ?

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   Lovemaanlicht, wanneer je vriendin de pil sikt, is ze niet vruchtbaar, daar zijn twee uitzonderingen op:
   1) er is een heeeel klein percentage vrouwen dat niet gevoelig is voor de pil. Als je vriendin denkt dat zij dat is, moet ze naarde huisarts gaan
   2) wanneer je te vroeg met onbeschermd vrijen begint: afhankelijk van de datum waarop een vrouw begint met de pilte slikken zijn er nog een aantal dagen waarop de pil nog niet volledig “werkt”
   Het hele doel van de pil is dat je kan vrijen zonder bescherming en zonder zwanger te worden. 🙂
   Een beetje bloed kan op verschillende manieren ontstaan. Als je je onzeker voelt, neem dan contact op met de huisarts!

   Beantwoorden
 27. anoniem zegt:

  Mijn vriendin die trok mij af op de dag van haar ovulatie, ik ving het op met mijn hand en heb het daarna met wc papier eraf gehaald en 2x m’n handen gewassen zonder zeep en goed afgedroogd. Een half uur later heb ik haar gevingerd. Ze zit niet aan de pil. Is het mogelijk dat ze zwanger is geworden.

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   zaadcellen leven buiten het lichaam maar heel kort, tenzij ze op een veilige en warem plaats zitten ( bv de mond ) of op bezweette handen.
   Jij hebt je handen gewassen en afgedroogd, dus het lijkt me dat jullie niet echt risico lopen. Maar wellicht is het verstandig om toch eens aan voorbehoud middelen te denken…

   Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   klaarkomen heeft niets te maken met zwanger worden. Of je een orgasem krijgt of niet, maakt niks uit.
   De prikpil helpt Nadat de prik is gezet! Dus tegen het sperma dat daarna in je lichaam komt. Niet met terugwerkende kracht…
   Snap je het?

   Beantwoorden
 28. Jonathan zegt:

  Ik heb eergisteren sex gehad met me vriendin alleen ik weet niet of er voorvocht in de vagina is gekomen, ik was klaargekomen in der mond. Zou ze alsnog zwanger kunnen worden?

  Beantwoorden
  • Felice Veenman zegt:

   tja…dat kan ik je ook niet vertellen. Als jullie twijfelen is het misschien verstandig om de morning after pil te halen.
   En het is in ieder geval verstandig niet zonder anti-conceptie pil of condoom te vrijen

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *