Zwanger worden en de standjes

zwanger worden

Zwanger worden : Zijn er standjes die helpen als je zwanger wil worden?

Wees gerust: er is nog nooit bewezen dat het ene standje beter is dan het ander als het gaat om zwanger worden, wel als het gaat om wat jij fijn vindt. dus…doe waar  je zin in hebt!
Dat nooit bewezen is of het ene standje beter werkt dan het ander komt omdat er nooit onderzoek naar is gedaan.

Onderzoek naar de verschillende standjes

Waar wel onderzoek naar is gedaan is naar wat er ¨van binnen¨ gebeurt als je ¨het¨ doet. Een aantal heel moedige koppels lieten zich scannen, terwijl ze vrijden.
De onderzoekers bekeken twee posities: de missionaris-houding en de doggy-stijl.
Nou zou je met je gewone gezonde verstand ook wel zeggen dat dat posities zijn waarbij de man de vrouw diep kan penetreren en het sperma dus ook echt in de buurt van je baarmoedermond moet komen.

En inderdaad de MRI-scan van de vrijende koppels bevestigde dit beeld ( het is ongelooflijk niet, wat onderzoekers al niet onderzoeken )
Maar goed het kan dus best zijn dat andere posities nog veel beter zijn, of juist weer minder: het is nog niet onderzocht. En misschien is dat maar goed ook. Zo kun je tenminste gewoon doen waar je zin in hebt. En dat is voor je seksleven wel zo plezierig!

Moet ik een orgasme hebben als ik zwanger wil worden?

Kijk, je partner moet een orgasme hebben dat is duidelijk, hoewel je ook van voorvocht zwanger kan worden. Maar er is geen bewijs dat jij ook een orgasme nodig hebt. Dat wil zeggen: om zwanger te worden……

Kan je standje beïnvloeden of je een jongen of een meisje krijgt?

Daar voor is geen enkel wetenschappelijk bewijs, maar er zijn wel duizenden fabeltjes over in omloop

Moet ik na het vrijen blijven liggen, met mijn benen omhoog?

Het kan in elk geval geen kwaad om het te proberen. Het sperma blijft waarschijnlijk beter in je vagina en in de buurt van je baarmoedermond als je niet direct opstaat. Aan de andere kant er zijn miljoenen spermacellen per keer dat je partner klaarkomt. Dus er moeten er al een heleboel in je vagina zitten, ook als je snel opstaat
Als je er zin in hebt en tijd voor hebt kun je na de seks een half uurtje blijven liggen. Liefst met je heupen op een kussen, om zo het sperma een beetje op weg te helpen….
Maar denk erom als je snel en veel blaasontstekingen hebt en de dokter heeft je geadviseerd na het vrijen metteen te gaan plassen, dan moet je dit dus NIET doen en gewoon je blaas legen.

Er zijn vrouwen die er bij zweren , om na de seks even op hun rug te gaan liggen en met hun benen in de lucht te fietsen. Als het niet helpt heb je in ieder geval gelachen….
lees ook eens : ochtendseks of avond seks, wat is de beste tijd om zwanger te worden

lees ook :  hoe lang duurt het voor je zwanger bent 

zwanger worden standjes
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *