Dromen over baby’s

dromen over een baby

Dromen over een baby, of over zwanger zijn, doen heel veel vrouwen. Het kan van alles betekenen.

Wanneer je in je droom zwanger bent

Ken je dat? Je ligt in een diepe slaap op je kussen. Plots schrik je wakker, grijpt naar je buik en je denkt: “er klopt iets niet….. Wat was er nu toch……..” En dan realisser je je: “OOOHHH, ik ben NIET zwanger…. Ik droomde alleen maar dat ik een baby had….”En dan voel je even heel leeg…

Superrealistische dromen over een baby

Het kan gebeuren dat je droomt dat je zwanger bent. En het was zo super realistische, dat je bij het wakker worden nog even denkt: “He?? ik was toch zwanger??? Hoe kan dat nou??” Nou, in de eerste plaats, als het je kan troosten: je bent echt niet de enige. Dromen over zwangerschap is iets wat heel veel vrouwen doen.

Je droomt in symbolen

Heel vaak staat zo´n droom over het krijgen van een kind, symbool voor een verandering.  Dromen zijn zelden voorspellend. Maar ze vertellen altijd wel iets over je gevoel van dit moment. En een verandering hoeft natuurlijk geen gezinsuitbreiding te zijn. Een droom over een nieuw leven, kan ook een nieuw leven zijn op een ander gebied. Een nieuwe baan, je eerste baan, een verhuizing naar een onbekend deel van het land, een verandering in je relatie, een nieuwe studie, noem het maar op. In ieder geval kan je met zekerheid zeggen: dromen over een baby staat symbool voor een niuew begin. En wat dat begin is?? Dat kan dus van alles zijn.

droom
dromen over een baby


Droom je over zwanger zijn, dan is dat eigenlijk altijd een positief signaal dat wijst op een groeiproces in je leven. Nieuw leven kan ook creatieve of spirituele groei zijn, die jij net hebt doorgemaakt, of waar je misschien nog in zit. Hoe vaak hoor je mensen niet zeggen: “ik ben een nieuw leven begonnen? ” of “Ik voel me gewoon herboren!” Kijk dat bedoelen we.

Wanneer je droomt dat je een baby hebt…

Je kan natuurlijk over zwanger zijn dromen, maar je kan ook wakker worden met de gedachte  dat je de baby al had. En wat betekent dat dan. Zoals gezegd: een mens droomt in symbolen, de baby heeft dus een andere betekenis dan alleen baby. Wanneer je droomt dat je een baby-tje in handen hebt, dan is er in je leven iets nieuws aan het opbloeien: een nieuwe relatie, een nieuwe woonplaats. Net als in het echte leven, is ook in je droom de baby het begin van nieuw leven.
Maar pas op: dromen over een baby kan ook een bericht aan jezelf zijn…Vergat je in je droom je baby ergens? Kijk dan eens kritisch naar jezelf: ben jij niet een beetje erg  stoer aan het doen op dit moment?

droom
dromen over een baby

Was er ook ongeduld in het spel?

Zat er in die droom  over zwanger zijn een gevoel van: “ik ben heel blij , maar nu moet het wel een beetje opschieten allemaal?”  Of worden je dromen gedomineerd door een gevoel van geluk en  ongeduld? Denk dan eens goed na over je eigen toekomstverwachtingen. Ben je misschien toe aan iets nieuws, iets anders ? Iets met meer uitdaging , meer perspectief…Ga dan toch maar die leuke cursus volgen ook al is hij eigenlijk te duur.

Of….
Of was je al aan gezinsuitbreiding? Dan is het een geval van: waar het hart vol van is, loopt de droom over.

Kortom : dromen over een baby kan van alles betekenen, alleen jij weet wat!

Vind je dromen vervelend en zou je graag dieper willen slapen? Probeer eens te slapen met een slaapmasker, er zijn zelfs varianten met bluetooth en audio!

lees ook: wat is een goed moment voor nr

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *