Kinderen maken ? Walnoten eten

walnoten

Walnoten eten om de kwaliteit van het sperma te verbeteren?

Een onderzoek aan de “UCLA School of  Nursing” lijkt  aan te tonen dat het eten van walnoten daadwerkelijk de kwaliteit van het sperma verbetert. En geloof me: mij klonk het ook vreemd in de oren..
Het onderzoek heet “Walnuts Improve Semen Quality in Men Consuming a Western-Style Diet: ”  En was gebaseerd op het feit dat in Amerika een op de zes koppels problemen heeft met het verwekken van een baby. Daarvan liggen de problemen in 40 % van de gevallen bij de man. ( Dit  vinden mannen vaak niet leuk  om te horen) Maar er moet dus wel wat gebeuren…Onderzoek was noodzakelijk.

Onderzoek naar walnoten en het effect op de kwaliteit van het sperma

Het onderzoek duurde 12 weken. Er waren 117 mannen tussen de 21 en 35 jaar bij betrokken.De groep werd in 2-en gesplitst. De ene helft van de proefpersonen voegde per dag 75 gram ( gepelde ) walnoten aan hun eten toe.De andere groep at in die hele periode geen enkele noot.
Beide groepen hadden een normaal Amerikaans eetpatroon en daar werd  niets aan veranderd.

Na 12 weken bleek de sperma kwaliteit van de groep die walnoten at behoorlijk te zijn gestegen ten opzichte van de groep die geen noten had gegeten. Hun sperma kwaliteit was hetzelfde gebleven.

Al sinds mensenheugenis wordt er een verband gelegd tussen eten en zwanger worden. Maar daarbij is men altijd uitgegaan van de vrouw en wat zij at en/of moest eten, zou moeten eten en ga zo maar door…Er is vaak een mooi woord voor: bakerpraatjes

Nu blijkt dat ook wat mannen eten van invloed kan zijn op het maken van een baby. Dat is een heel nieuw gegeven, dat enorm veel deuren opent voor nieuw onderzoek. En het is natuurlijk heel hoopgevend voor koppels waarbij het kinderen krijgen, niet wil vlotten.

Bron :UCLA Fielding School of Public Health’s Center

Read more at

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *