De Pil voor mannen

De Pil voor mannen

De pil voor mannen…

Beste heren opgelet ! De Pil voor mannen, zou binnenkort wel eens een feit kunnen zijn. Als we een groep onderzoekers van de Texas A&M University mogen geloven.
Het onderzoeksteam werkte met muizen. En ontdekte dat een samenstelling die zij JQ1 Noemde. Deze samenstelling treed op als remmer van sperma. En op de beweeglijkheid van sperma.
En niet alleen bleek JQ1 De beweeglijkheid van sperma te remmen. Tot nu toe konden de onderzoekers geen schadelijke bijwerkingen vaststellen. Wat natuurlijk heel prettig is.
Wanneer het team stopte met het geven van JQ1 aan de muizen, konden zij weer kinderen voortbrengen. En, beter nog, die kinderen leken kerngezond te zijn.
Op dit momnet wordt JQ1 nog alleen als injectie gegeven. Maar een pil vorm moet in veel later stadium mogelijk zijn.

 De pil voor mannen en ….CELL

Qinglei Li,  een assistent-professor aan het  Texas A&M’s College of Veterinary Medicine & Biomedical Sciences, maakt deel uit van een onderzoeksteam. Dat onder leiding staat van  Martin Matzuk van het  Baylor College of Medicine en James Bradner van Dana-Farber Cancer Institute. Geen kleine jongens aallemaal. Ze  deed de ontdekking voor de pil voor mannen en publiceerde die in het maandblad Cell.

Hoewel veel mannen niet willen afwassen en zeker niet naar de weg zullen vragen, tonen studies aan dat ongeveer 80 procent van de mannen bereid is een vorm van geboorte-controle pillen te slikken. Als die er zouden zijn. Een verrassend hoge score vind ik persoonlijk.
Persoonlijk weet ik niet of ik zou vertrouwen op de pil voor mannen: ik hou toch liever mijn al dan niet zwanger worden zelf in de gaten…
Zoals veel ontdekkingen gebeurde ook deze min of meer per ongeluk. Men dacht eigenlijk dat JQ1 een geschikt middel was tegen kanker.
Het is nog een lange weg van muis naar man, voor de anticonceptie pil voor mannen een feit is, maar het begin is er.

Read more at http://scienceblog.com/56427/male-birth-control-pill-may-be-ready-soon/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+scienceblogrssfeed+%28ScienceBlog.com%29#5YV5wTsGu3ZCSKRZ.99

lees ook: verschillende soorten anti-conceptie 

De Pil voor mannen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *