Trommelvlies 12-jarige gescheurd ‘door Amber Alert’ op AirPods, ouders klagen Apple in VS aan

Het trommelvlies in je oor is niet goed bestand tegen harde geluiden. Bij zeer harde geluiden kan er onherstelbare schade ontstaan en in extreme gevallen kan zelfs het trommelvlies scheuren. Dit overkwam in 2020 ook een 12-jarige jongen in Texas, in de Verenigde Staten.

Hij zat destijds rustig een serie te kijken met zijn Airpods in, toen er plotseling een Amber Alert binnen kwam. Tot dan toe was het geluidsniveau normaal geweest. Maar het geluid van de meldingen stond echter dusdanig hard, dat het inkomende bericht ervoor zorgde dat zijn trommelvlies scheurde. Daarop werd de jongen duizelig en misselijk, en kreeg hij last van oorsuizen. Ook zijn slakkenhuis zou hierdoor permanente schade hebben opgelopen. Hij zal nu de rest van zijn leven een gehoorapparaat moeten dragen.

Schadevergoeding voor scheuren trommelvliezen door nalatigheid van Apple

De ouders van de jongen hebben nu in de Verenigde Staten een rechtszaak aangespannen tegen Apple. Zij beschuldigen het bedrijf er van dat ‘het volume van meldingen of waarschuwingen niet automatisch wordt verminderd of beperkt tot een veilig niveau’. Zij eisen hiervoor een flinke schadevergoeding. Ter compensatie van het letsel en het leed, en voor de medische kosten die zij zullen moeten gaan maken.

Maar de flinke geldsom is ook bedoeld als ‘straf’ voor Apple en andere tech bedrijven. De ouders hopen hiermee te bewerkstelligen, dat deze bedrijven het in de toekomst wel uit hun hoofd zullen laten om de meldingen op een telefoon zo hard te kunnen instellen dat trommelvliezen er van kunnen scheuren, of er op een andere manier gehoorschade kan ontstaan. Apple had er van op de hoogte moeten zijn dat dit kon gebeuren en had gebruikers hier op zijn minst voor moeten waarschuwen. Aldus de ouders van de jongen.

Bron: AD

Lees verder op BabyenKind: Tekort babymelkpoeder in VS zet moeders tot doe-het-zelven: kinderartsen zijn tegen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *