Wat doen zwangerschapscravings met je baby?

Vrouwen kunnen tijdens hun zwangerschap behoefte hebben aan de raarste voedingsmiddelen. Zwangerschapscravings of – een beter woord vind ik – zwangerschapsbehoeften. 
Waar komen die vreemde voorkeuren vandaan en kan het kwaad, voor jou of de baby. 

Wat zijn zwangerschapsbehoeften?

Vergis je niet: 85 procent van de vrouwen krijgt tijdens haar zwangerschap last van een allesoverheersend verlangen naar een bepaald product. Het hoeft niet te betekenen dat je dat ook daadwerkelijk de hele tijd gaat eten, maar je hebt er wel de hele tijd door trek in. Waarom zwangere vrouwen zo kunnen verlangen naar een specifiek  product, snapt niemand 

Tijdens een zwangerschap treden ontzettend veel veranderingen in het lichaam op. Je hormoonhuishouding verandert continu. Je immuunsysteem verandert, er komt meer druk op je buik, emoties kunnen een grotere rol spelen en je reuk en smaak nemen toe. Allemaal dingen die invloed kunnen hebben op je eetgedrag en smaakvoorkeuren”, zegt Ralph Moorman, deskundige op het gebied van voeding en hormonen en auteur van De hormoonfactor

Variatie in voeding is altijd belangrijk maar zeker als je zwanger bent 

De zwangerschapsbehoefte kan zowel naar gezonde als ongezonde producten zijn. Je snapt dat als je als zwangere vrouw voortdurend gaat toegeven aan je trek in kroketten of chocola dat op termijn niet gezond voor je baby is. 

Een ongezonde levensstijl vergroot ook de kans op obesitas en diabetes type 2 bij je kind op latere leeftijd. En is je darmflora hierdoor uit balans, krijgt ook je kind een slechtere basis mee op het gebied van darmbacteriën. Dit heeft weer een negatieve invloed op zijn of haar immuunsysteem.” 

Van de redactie: 

Heel grappig dat ze nog steeds niet weten waar die enorme behoefte aan “iets “ vandaan komt. 
En ook wel eens leuk te lezen dat ik dus bij de 15% vrouwen hoorden die daar geen last van hebben. 

Meer lezen? Lees dat op Nu.nl 

Lees ook: onrustig kind achter een schermpje zetten? 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *