Ouders starten petitie tegen regenboogtrap op middelbare school: ‘Geef ons de neutrale trap terug’

In Winterswijk is een openbare school met een regenboogtrap, een aantal ouders geeft aan de regenboog een  heel andere uitleg dan de gebruikelijke: het gevolg: een hoop gedoe.

Geef ons de neutrale trap terug.’ Met die strekking startte een van de ouders haar petitie. ‘Er is geen keuze meer, ze moeten over de regenboogtrap. Dit voelt niet goed.’

Die oproep vond brede bijval.Inmiddels is hij ofline.Dat laatste wist de rector nog niet, dat de regenboogtrap onrust veroorzaakt is hem meer dan bekend, en dat bezorgt hem en een aantal mensen ook weer een naar gevoel.

een regenboogtrap als symbool van iedereen accepteren

,,Misschien hadden we op voorhand beter uit moeten leggen wat voor boodschap we met de regenboogtrap uitdragen. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat iemand hier tegen kan zijn. Voor ons staan de regenboogkleuren namelijk voor het accepteren van iedereen. Ongeacht afkomst, geloof, geslacht of seksuele oriëntatie. Dat is namelijk precies wat een openbare school als de onze behoort te doen.” Zegt hij.

Het probleem is ontstaan toen niet alleen de zijtrap maar ook de hoofdtrap regenboogkleuren kreeg. Leerlingen konden toen niet meer kiezen welke trap ze wouden nemen. En kennelijk vonden de kinderen dat ze recht hebben op een neutrale trap.

Dat de centrale trap ook regenboog kleuren kreeg had te maken met het feit, dat de school steeds meer signalen kreeg dat leerlingen zich onveilig voelden.

In een gesprek met een moeder, die zich in hoge mate tegen de regenboogtrap verzet, wordt duidelijk dat zij de regenboog anders interpreten dan de schoolleiding

,,Voor ons is dat onderdeel van de Great Reset. Daar voelen wij ons niet prettig bij en hoort niet op een school. Had het GKC voor hartjes gekozen, dan was er geen probleem geweest.” De Great Reset staat bekend als een complottheorie. Aldus de desbetreffende moeder.

De school gaat met de ouders in gesprek

Van de redactie:


Voelen de kinderen zich niet prettig  en onveilig op school? Of zit de dreiging in de omgeving? Waar mensen duidelijk onder een steen leven en niet weten waar een regenboog symbool voorstaat. En tegelijk ook niet vies zijn van lekker rellen??

Lees alles in het AD

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *