Laex twaalfde kindje met letters ‘A’, ‘L’, ‘E’ en ‘X’ : ‘Ons gezin is nu compleet’

Het twaalfde kindje van het Belgische koppel Gwenny Blanckaert en Marino Vaneeno is geboren. Twaalf kinderen krijgen in 14 jaar tijd is tegenwoordig al bijzonder te noemen. Het meest bijzondere is echter dat alle namen van hun kinderen bestaan uit de letters ‘A’, ‘L’, ‘E’ en ‘X’, in verschillende volgordes.

Hun jongste kind heet Laex. In eerste instantie werd verwacht dat Laex een jongetje zou zijn, maar het bleek een meisje. Gelukkig maakte dat voor de naamgeving niet uit.

Het stel heeft nu dus 12 kinderen in de leeftijd 1 tot en met 14 jaar. Zij kregen de welluidende namen: Alex, Axel, Xela, Lexa, Xael, Xeal, Exla, Leax, Xale, Elax, Alxe en Laex. De oudste is nog ‘gewoon’ vernoemd naar zijn opa. Pas daarna kwamen ze op het idee om met die zelfde letters te gaan puzzelen voor de volgende kinderen. Voor henzelf is het geen enkel probleem, ieder kind wordt moeiteloos bij zijn of haar naam genoemd. De leerkrachten op school vinden het een stuk lastiger om te onthouden.

Twaalfde kindje Laex zal de laatste in de rij zijn

Moeder Gwenny zegt: “We wilden altijd al een kroostrijk gezin, want we houden wel van wat leven in de brouwerij. Ik ben voltijds mama, maar kan gelukkig ook rekenen op de steun van mijn man. Hij doet de nachtshift, maar zodra hij ’s middags wakker is helpt hij in het huishouden.” Daarna grapt zij dat er inderdaad nog meer lettercombinaties mogelijk zijn. Maar al vanaf het eerste begin hebben zij en haar partner besloten dat hun gezin compleet zou zijn als er 12 kinderen aan tafel zouden zitten. En dat doel hebben zij nu bereikt. 8 meisjes en 5 jongens is een mooie score.

Bron: AD

Lees ook: Minder dan helft van ouders geeft zakgeld nog volledig contant, hoe verstandig is dat?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *